Hlavní obsah

Brabec zůstal a makal, i když po něm mlsně pokukovaly Mladá Boleslav či Plzeň

Ačkoliv je z letenských obránců jediným ortodoxním stoperem, ocitl se na začátku sezóny mimo základní sestavu. Bývalý kapitán reprezentační jedenadvacítky Jakub Brabec (23) musel zatnout zuby a ve fotbalové Spartě začít vlastně znovu. Profesionální přístup se mu vyplatil. Po zranění Maria Holka se rázně chopil své šance a je zpátky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Brabec oslavil návrat do základní sestavy Sparty gólem v Evropské lize proti APOEL Nikósie.

Článek
Fotogalerie

Brabec sedí jen na lavičce? Tak sem s ním, my bychom si ho rádi vzali! Tak podle hráčova agenta přemýšleli všichni velcí konkurenti Sparty. Ondrej Chovanec pro Deník Sport vyjmenoval, že o mladého stopera nejvíc stála Mladá Boleslav, ale zájem projevily také Teplice a dokonce rivalská Plzeň!

Zrovna do Viktorie by ho Letenští sotva uvolnili. Podobné úvahy jsou však momentálně bezpředmětné. Jakub Brabec už zase hraje. Jako pevná součást základní sestavy se ale zatím necítí.

„Trenér Ščasný to ve Spartě nastavil tak, že to asi není o jedné základní sestavě. Cítím se jako plnohodnotný hráč A-týmu, sestava se ovšem od začátku sezóny dost točí a já jsem teď jeden z těch, kterých se to týká. Jsem rád, že teď šanci dostávám a hraju," cení si stoper po nedělní výhře 4:0 nad Slováckem.

Po jeho návratu Sparta neinkasovala

Ve čtvrtek dokonce vstřeleným gólem přispěl k pohárovému vítězství 2:0 nad Nikósií. S Brabcem v sestavě tak Sparta v týdnu dvakrát udržela čisté konto.

„Za nulu jsem moc šťastný. Na začátku sezóny se nám udržet čisté konto příliš nedařilo. A že to je mnou? Kdepak, pořád jsme jeden tým. Buďme rádi, že jsme teď konečně dvě nuly za sebou udrželi. A doufejme, že to takhle půjde dál," přeje si.

Kouč Zdeněk Ščasný oceňuje, že se obránce v přípravě snažil odstranit chyby, jež mu trenér vytýkal. Naznačil něco i o speciálních trénincích. „Byly to spíš pohovory. Vysvětlovali jsme si, s čím není trenér spokojený. Makal jsem prostě dál," líčí Brabec.

Reprezentační přestávku vítá

Odměny se dočkal, odehrál dva zápasy v základní sestavě za sebou. „Jsem šťastný, že hraju, od toho tady jsem. Konečně jsem dostal šanci a vážím si, že to zatím takhle vychází."

Pro Brabce je možná škoda, že zrovna teď přichází reprezentační pauza. „Kdepak. Hráči nominovaní do reprezentace naberou další zkušenosti. A my ostatní, kteří tady zůstaneme, se zotavíme, nabereme další síly a popracujeme," těší se probuzený stoper.

Reklama

Související témata: