Hlavní obsah

Ujčík bude nově působit jako asistent trenéra v Jihlavě

Bývalý hokejový útočník Viktor Ujčík bude působit v prvoligové Dukle Jihlava jako asistent trenéra u A-týmu a u mládeže. Dvaačtyřicetiletý trojnásobný mistr světa v mateřském klubu v lednu ukončil hráčskou kariéru, poté co v minulé sezóně první ligy stihl kvůli zranění kolena jen tři zápasy. Podle oficiálních stránek klubu dnes s vedením Dukly podepsal Ujčík smlouvu.

Foto: hcdukla.cz

Viktor Ujčík podepisuje smlouvu v Jihlavě. Vlevo generální manažer klubu Bedřich Ščerban.

Článek

"Už když Viktor končil s kariérou, tak jsem mu nabídl, že pokud bude mít zájem, rádi ho v našem klubu přivítáme na některé z pozic v realizačním týmu. Dokončil trenérskou B licenci, má zájem trénovat a zdokonalovat se," řekl jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

S juniorkou i áčkem absolvoval Ujčík už několik tréninků na suchu i na ledě. "Já se vracím rád. Nejprve jsem chtěl dokončit studium, proto jsem se zapojil až takhle později," uvedl Ujčík.

Ujčík si v Jihlavě v sezoně 1990/91 připsal první ligové starty. Později hrál extraligu za Slavii, Třinec, Plzeň, Spartu a do loňského roku za Vítkovice. Své jediné zahraniční angažmá prožil v letech 2004-2007 ve finském Kärpätu Oulu.

V druhé polovině 90. let patřil Ujčík k oporám národního mužstva, za které odehrál 162 zápasů. Ve sbírce má zlato ze světových šampionátů v letech 1996, 1999, 2001 a bronz z roku 1997. V Klubu hokejových střelců deníku Sport mu za 410 gólů v nejvyšší soutěži a 57 v reprezentaci patří sedmé místo.

Reklama

Související témata: