Hlavní obsah

Reichel se v duelu s Libercem cítil jako v osmnácti

LITVÍNOV

Na extraligové začátky si při úterním duelu s Libercem vzpomněl strůjce vítězství litvínovských hokejistů Robert Reichel. Severočeské derby přineslo divácky vděčnou třináctigólovou přestřelku, kterou nakonec ve prospěch Litvínova rozhodl v nastavení Skuhrovec. Reichel se podílel na vítězství svého týmu hned čtyřmi góly a navrch přidal ještě asistenci.

Foto: PRÁVO

Robert Reichel.

Článek

"Cítil jsem se jako v osmnácti letech, kdy mi tam spadlo, na co jsem sáhl. Škoda, že takový zápas byl pro mě v poslední době výjimkou. Vynikající pocit ze střelecké bilance však trochu kazí fakt, že jsme nezískali tři body," řekl litvínovský kapitán.

Vše začalo v polovině první třetiny Reichlovou přesnou střelou zápěstím ,o 80 vteřin později jeho ránu usměrnil do sítě Hranáč a v další přesilovce se role vyměnily, takže na konci akce byla Reichlova teč.

Hattrick završil překvapivý bekhend z otočky, kdy Hnilička vůbec nezareagoval. Střídajícího Faltu pak Reichel pokořil zblízka dorážkou. "Do tohoto utkání jsem letos dal jen pět gólů, tentokrát mi to tam ale padalo. Na co jsem sáhnul, to mi vyšlo, takhle jsem jezdil v osmnácti," líčil po střeleckém galapředstavení.

Pro reprezentaci toho udělal dost

Čtyři branky v jednom ligovém utkání dal už potřetí v kariéře, ale tentokrát k nim přidal ještě gólovou přihrávku navrch. Přísun pěti bodů během jediného duelu se v této sezóně dosud nikomu nepovedl. Pro kapitána Chemopetrolu to byl navíc jubilejní 300. zápas v tuzemské nejvyšší soutěži.

Čemu přisuzoval nevídaný výsledek? "Hrál se divoký zápas. Oba celky chybovaly v obraně. Z toho se musíme poučit," poznamenal Reichel. To, že se nevešel do olympijské nominace, ho nechává v klidu. "Pro reprezentaci jsem toho udělal dost," dodal.

Zápas s třinácti góly se mu líbil. "Šlo ale o divácky nesmírně atraktivní podívanou a když bude padat hodně gólů, tak jenom dobře," uvažoval 34letý olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný kapitán mistrů světa, i když připustil, že pro současnou extraligu, v níž se hlavně brání, to byl extrémní zápas.

Tak divoký výsledek zažil naposledy v mládí

Na podobě skóre mohl mít vliv i přisný trend rozhodčího Blechy. Oba celky se v početní výhodě prosadily shodně čtyřikrát. "Obě mužstva hrála dobře přesilovky, ale zase na druhou stranu špatně oslabení, proto padalo tolik branek, alespoň, že jsme dali o jednu víc než soupeř. Podobně divoké výsledky jsem zažil někdy v mládí, kdy jsme třeba hráli s Košicemi 11:9 nebo s Trenčínem 10:8," vybavil si litvínovský tahoun.

Na ledě odvede Reichel pokaždé spoustu práce, i když už není třeba tolik vidět. Navíc spoustu energie věnuje činnosti sportovního ředitele klubu. "Neočekávejte ode mne takovou kanonádu pravidleně, osobní cíle si žádné nedávám. Snažím se být na ledě hlavně prospěšný mužstvu. Pro mě je prioritou tým a věřím, že sezónu zvládneme důstojně, play-off se mi stále zdá nadosah," dodal Reichel.

Reklama

Související témata: