Hlavní obsah

Nejvíc hlasů pro Utkání hvězd dostal sparťan Ton

BRNO

Hokejisty pěti klubů prosadilo hlasování fanoušků do zahajovací sestavy české Tipsport extraligy pro Utkání hvězd, které se uskuteční 21. ledna ve slovenském Popradu. Hned dva hráče do elitní šestice dodal Liberec, dále jsou zastoupeny Sparta, Slavia, Zlín a Pardubice. Do ankety se zapojilo celkem 13920 sportovních příznivců a nejvíce hlasů v ní dostal sparťanský útočník Petr Ton.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Petr Ton (uprostřed) dostal nejvíce hlasů.

Článek

Utkání hvězd už počtvrté za sebou nabízí česko-slovenský souboj, přičemž z naší nejvyšší soutěže nechybí ani další eso jako Hnilička, Hamrlík, Novák, Blaťák, Vlasák či Marek a k nim hned trio z mistrovského celku Sýkora, Mikeska, Kántor. V českých barvách si proti krajanům zahraje také slovenský střelec Vaic. "Fanoušci i novináři vybrali dobře, v sestavě jsou samí top hráči extraligy," soudí trenér Ernest Bokroš, jenž do 9. ledna určí zbytek týmu.

Kdo vyhraje Zápas hvězd?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

"V české extralize působím už třetím rokem a součástí mé práce je také analyzování jednotlivých hráčů, takže mám o složení mužstva docela jasnou představu," přiznává Bokroš, jenž k sobě na střídačku pozval reprezentačního kouče Aloise Hadamczika. "Výběr měl původně sestavit kouč mistrovských Pardubic Martinec, ale po svém odvolání ze střídačky klubu nepovažoval svou účast na exhibici za vhodnou. Trenérského žezla se tak podruhé za sebou ujal jeho zlínský soupeř z finále play-off," vysvětluje ředitel extraligy Stanislav Šulc.

Slovenská strana bere duel velmi prestižně. "V předchozích třech soubojích vítězili domácí. Jsme tedy nyní na řadě, což je výzva a určitě chceme odčinit loňskou ostravskou porážku 6:14, i když soupeři jistě přiveze velice zdatný tým," míní jeden z trenérů soupeřů Miroslav Miklošovič, jenž má nejvíc hráčů zatím od překvapivého lídra slovenské extraligy z Nitry.

Plán hrát na Štrbském plese ztroskotal

Pikantní příchuť měla letos exhibici dodat skutečnosti, že by se hrálo pod širým nebem na Štrbském plese. "Plánovali jsme, že ledová plocha vznikne pod můstky, ale to se nakonec ukázalo jako technicky neproveditelné. Projekt Utkání hvězd pod hvězdami, který počítal s návštěvou až 20 tisíc lidí, jsme k naší lítosti museli zastavit jako příliš riskantní," prozrazuje šéf slovenské extraligy Vladimír Paštinský, ale těší se na vyprodané hlediště, byť hala v Popradu pojme jen šest tisíc lidí.

Součástí exhibičního utkání zůstávají i dovednostní soutěže, které tvoří souboj o nejlepšího bruslaře, o nejtvrdší střelu a štafetové nájezdy na brankáře. Duel bude řídit český hlavní rozhodčí Turčan, pro výběr Tipsport extraligy jsou tentokrát připravené červené dresy a zřejmě společná letecká přeprava do dějiště exhibice.

Složení týmů:
Česká extraliga:
1. pětka: Milan Hnilička (390 hlasů/Liberec) - Martin Hamrlík (388/Zlín), Jan Novák (379/Slavia Praha) - Petr Ton (392/Sparta Praha), Lubomír Vaic (341/Liberec), Petr Sýkora (265/Pardubice).
2. pětka: Roman Málek (Plzeň) - Miroslav Blaťák (Zlín), Robert Kántor (Pardubice) - Tomáš Vlasák (Slavia Praha), Jan Marek (Sparta Praha), Michal Mikeska (Pardubice).
Slovenská extraliga:
1. pětka: Miroslav Hála (2474/Trenčín) - Dušan Milo (1875/Nitra), Juraj Kledrowetz (1293/Košice) - Igor Majeský (1453/Trenčín), Tomáš Chrenko (1175/Nitra), Arne Kroták (1085/Poprad).
2. pětka: Miroslav Lipovský (Žilina) - Vladimír Vlk (Nitra), Peter Podhradský (Košice) - Lubomír Kolník (Nitra), Erik Weissmann (Zvolen), Miroslav Lažo (Košice).

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec