Hlavní obsah

Květoň se ještě učí od starších hráčů

PRAHA

Dvacetiletý třinecký útočník David Květoň je nejmladším českým hokejistou nominovaným na Karjalu a v sobotu by se měl dočkat debutu v národním týmu. „Zřejmě z toho trochu nervózní budu, snažím se tomu ale čelit a nepřipouštět si význam. Reprezentační pozvánku jsem vzhledem k nízkému věku ještě nečekal, ta důvěra trenéra Růžičky mě moc těší," tvrdí Květoň.

Článek

"Určitě se bude v reprezentaci hrát rychleji a důrazněji než v extralize,“ líčí Květoň, jenž měl loni patřit ke klíčovým postavám na MS do 20 let v Pardubicích, jenže si hned v prvním utkání s Kanadou poranil rameno a sezóna mu předčasně skončila.

„Tenkrát mi to přišlo hodně líto, jenže se nedalo nic dělat. Zkušenosti z juniorské reprezentace se mi v Helsinkách budou hodit, ale dospělý hokej je úplně něco jiného. Každá chyba je znát, chce to jednoduchost a maximální bojovnost. Snažím se ještě něco naučit od starších hráčů, sleduji každý jejich pohyb i na tréninku,“ říká útočník draftovaný NY Rangers.

Sen o NHL si ale pokouší splnit přes působení v Evropě, už ho nelákají juniorské zámořské soutěže. „Mám krátkou zkušenost z Gatineau, ale docela rychle jsem se vracel. Chtěl jsem využít možnosti hrát tady za dospělé. Extraliga má určitě lepší hokejovou úroveň,“ vysvětluje Květoň, který po vyloučení Vsetína z nejvyšší domácí soutěže získal angažmá u Ocelářů.

V letošní sezóně dal už deset branek. „Zatím je to dobře našlápnuté, formu docela cítím a uvidíme, jak to se mnou bude, protože loňská zkušenost mě varuje, že přijde třeba zranění a všechny plány jsou pryč. Hlavně ať to jde Třinci, abychom se neplácali dole,“ přeje si.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články