Hlavní obsah

VIDEO: Kladno láká hvězdného Girouxe! Věřím, že se objeví u nás, do KHL se mu nechce, říká Jágr

Jan ŠkvorSport.cz
Aktualizováno

V loňské sezóně spolu bok po boku váleli v zámořské NHL v dresu Philadelphie a spolupráci si nemohli vynachválit. Teď se naskýtá možnost, že by se osvědčené spojení Jaromír Jágr a Claude Giroux mohlo obnovit. Kladenský majitel a hráč v jedné osobě láká talentovaného Kanaďana po čas výluky v zámořské soutěži do kádru Rytířů a Giroux prý o nabídce reálně uvažuje!

Jaromír Jágr o možném příchodu GirouxeVideo: Sport.cz

 
Článek

„Ve Philadelphii jsme spolu strávili celý rok v jedné pětce. Claude je vynikající kluk a hlavně hráč. Jeden ze tří nejlepších na světě. Když by šance existovala, byla by škoda, aby si nepřijel zahrát do české ligy," řekl v úterý dopoledne Jaromír Jágr exkluzivně pro Sport.cz.

Kanadského štírka, který v loňském ročníku NHL posbíral 93 bodů a v tabulce produktivity obsadil skvělé třetí místo, však lanaří i zámožné kluby z KHL. Nejhlasitěji se mluví o sibiřském Omsku, kde v minulosti působil právě Jágr nebo Roman Červenka.

Samotnému se Girouxovi do KHL nechce

Girouxovi se však dobrodružství v Rusku příliš podstupovat nechce. A kdyby přece jen vábení KHL vyslyšel, nerad by do nejlepší evropské klubové soutěže odcházel sám. „Sám jsem mu radil, aby si šel vydělat do KHL, kde by mu určitě dali spoustu peněz. Jenže do Ruska nechce jít sám, proto čeká na jednoho spoluhráče z Kanady," interpretuje Jágr aktuální myšlenky svého bývalého spoluhráče.

V případě, že by angažmá v KHL nevyšlo, je Jágr velkým optimistou. „Jestliže by KHL opravdu padla, pak věřím, že se objeví na Kladně. Doufám, že spoluhráči z mé pětky nebudou naštvaní," směje se Jágr.

O peníze mu vůbec nejde

Z hlediska finančního hlediska by prý angažování Girouxe, kterého Jágr loni přirovnal k hvězdnému Mariu Lemieuxovi, nebyl žádný problém. „O peníze mu vůbec nejde. Dobře ví, že ho zaplatit nemůžeme, ale to je ten nejmenší problém," těší kladenskou šedesát osmičku.

„Stejně tak je tomu i u zaplacení pojistky, které zezačátku vypadaly šíleně. Pak ale přišla s nabídkou firma, která je v tomto směru jediná na světě. Pokud si hráč zaplatí pojistku sám, dostává čtyřicetiprocentní slevu. Což je výhodné a vyplatí se to."

Objeví se tedy nakonec Giroux v kladenském dresu?

Podaří se Kladnu získat Clauda Girouxe?
Ano
74,7 %
Ne
25,3 %
Celkem hlasovalo 13291 čtenářů.

Reklama

Související témata: