Hlavní obsah

Spor o pivo může odvést hokejový Mountfield z Budějovic. Hrozí devastující pokuty

České Budějovice

Českým Budějovicím hrozí, že přijdou o extraligový hokej. Spor o to, které pivo se bude při zápasech točit v Budvar Areně, může vést až k vynucenému odchodu HC Mountfield z města. Právu to sdělil generální manažer klubu Zdeněk Blažek.

Budějovičtí hokejisté se možná budou muset z Budvar Areny vystěhovat.

Článek

„Když nedojdeme s městem, jako vlastníkem stadiónu, k rozumnému řešení, tak odchod bude krajní, ale asi jedinou variantou, jak naplnit extraligovou licenci bez hrozby velkých pokut," řekl Blažek. Nová partnerská smlouva totiž ukládá všem klubům nejvyšší domácí soutěže čepovat při extraligových zápasech Radegast.

Udělení výjimky z oborové exkluzivity pro jiný pivovar je ze smlouvy možné jedině, pokud ten do rozpočtu přispěje částkou alespoň 13 miliónů korun. Přesně to třeba učinilo Starobrno, tradiční partner brněnské Komety. „Jenže v Budějovicích, kde se vždycky točil Budvar, už nechce tato značka vložit do hokeje ani korunu, a přesto hledá způsoby, jak zachovat prodej svého piva při zápasech," posteskl si Blažek.

Miliónové pokuty každý zápas

Budějovický pivovar totiž žádá město o pronájem dvou bufetů v hale, kde by dál chtěl čepovat svoje pivo. „Pokud město Budvaru vyhoví, pak my jako klub ale nebudeme schopni zaručit exkluzivitu značky Radegast a za každé odehrané utkání, při němž by došlo k jejímu porušení, bychom dostali pokutu milión korun. To by pro klub bylo devastující, při takových ztrátách nedokážeme garantovat naplnění rozpočtu," upozornil Blažek, jenž ve středu o kritické situaci jednal i s primátorem Jurajem Thomou.

„Rada města má o pronájmu bufetů rozhodnout 29. května, a pokud vyjde vstříc Budvaru a ten nebude chtít zaplacením výjimky přispět na chod klubu, nezbyde nám než hledat město, kde by mohl HC Mountfield bez hrozby finančních sankcí hrát dál extraligu. Vzhledem k vyžadovaným podmínkám na stadiónech by to pak s určitostí bylo mimo jihočeský region," dodal člen představenstva Miroslav Schön, jenž už sondoval situaci mezi kluby první či druhé ligy.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články