Hlavní obsah

Konečně nám to padalo, radovali se plzeňští hokejisté po výhře v Brně

Brno

Hokejisté Plzně sice v extraligovém utkání v Brně inkasovali jako první, ale pak během pouhých 59 vteřin otočili stav na 2:1 ve svůj prospěch a ještě před koncem prostřední části přidal mistr pojišťovací branku. Kometa se už z úderu nevzpamatovala, nakonec odešla poražena 1:4.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Komety Jiří Trvaj a útočník Plzně Pavel Kašpařík.

Článek

„Druhá třetina nám vyšla parádně. Bylo důležité, že jsme rychle zareagovali na vedoucí gól Brna. Konečně nám to tentokrát napadalo," usmíval se spokojený plzeňský kapitán Martin Straka. Pochválil autora dvou branek Pletku, který opět nahradil v elitní formaci Vlasáka. „I s ním jsme si vypracovali dost šancí, ale Venca je začal proměňovat," radoval se.

Útočník Václav Pletka se domníval, že obhájce titulu odehrál v Brně nejpovedenější zápas v novém extraligovém ročníku. „Ani předtím jsme nepředváděli špatný hokej, ale proti Kometě se nám konečně dařilo střelecky. Vyložené příležitosti jsme sice zahazovali, ale trestali jsme soupeřovy chyby. Hlavně při mé brance na 3:1 asi gólman Jirka Trvaj trochu zaváhal. To při mně stálo štěstíčko. Pak už jsme Brňany skoro k ničemu nepustili," cenil si.

Pletka si považuje, že může nastupovat v prvním útoku. „Hrát vedle Martina Straky je radost. Je to pan hokejista," vzdal úctu největší ikoně a zároveň majiteli západočeského klubu.

Brnu došly síly

Zatímco v předchozím duelu ve Zlíně dokázala Kometa dohnat v poslední dvacetiminutovce tříbrankové manko, tentokrát se na tak skvělý finiš nezmohla. „Nebylo to ale tím, že by nám docházely síly. Mistr si prostě dokázal vedení pohlídat lépe než Zlíňané. Plzeň na nás byla dobře připravená," mínil brněnský asistent Karel Beran.

Premiérový gól v dresu Komety po přestupu ze Sparty tak obránci Janu Hanzlíkovi pořádně zhořkl. „Hrozná škoda, že jsme neudrželi náskok déle," štvalo ho. „Plzeň sice měla optickou převahu, avšak zejména druhý a třetí gól jsme jí sami nabídli. Padli jsme ovšem s výborným týmem, který má nesmírně kvalitní první dvě lajny. Když jsme prohrávali o dvě branky, na obrat jsme už neměli. Zvlášť když se nám zase přestalo dařit v koncovce," posteskl si Hanzlík po druhém domácím nezdaru Brňanů v sezóně.

Reklama

Související témata: