Hlavní obsah

Litvínov - Slavia 4:2Litvínov zdolal Slavii a doma bodoval podesáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Jánský 1 : 0
12. Kousalík 2 : 0
16. Martynek 3 : 0
25. Sklenář 3 : 1
44. Trávníček 4 : 1
60. Bednář 4 : 2
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova porazili v 39. kole extraligy pražskou Slavii 4:2 a bodovali doma podesáté za sebou, z toho podeváté vyhráli. Verva rozhodla už v první třetině, když už v 16. minutě vedla 3:0. Slavia, který nastoupila i s posilou Jakubem Langhammerem z Hradce Králové, prohrála čtvrtý z posledních pěti zápasů.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Litvínovští hokejisté se radují z vítězství.

Článek

Litvínov dal v minulých dvou zápasech jediný gól, ale v pátek si to rychle vynahradil. Otevřít skóre mohl už ve třetí minutě Rápáč, který se ocitl sám před Svobodou, ale minul. Slavia se ubránila při Skokanově trestu, ale v deváté minutě už inkasovala. Domácí se prosadili 10 sekund po skončení přesilovky, když Ručinský nabil zpoza branky volnému Jánskému.

Za dvě a půl minuty se Severočeši radovali podruhé, když při Knotově vyloučení vypálil Kousalík od modré čáry a puk tečovaný hostujícím Žejdlem skončil za Svobodovými zády. V 16. minutě navíc ujel Martynek a blafákem do bekhendu zvýšil na 3:0. Svobodu poté nahradil v brance Pražanů Furch.

Blízko snížení byl v 17. minutě Skokan, ale jemu zabránil v zakončení před odkrytou brankou faulem Šlégr. Litvínov se v následném oslabení ubránil a udeřit poté mohl Jurčík, Furch však zasáhl.

Francouz nečekaně opustil branku

V druhém dějství odolali domácí při dalším Šlégrově pobytu na trestné lavici, ale v 25. minutě kuriózně inkasovali. Brankář Francouz v domnění, že sudí budou vylučovat, zamířil ke střídačce a Sklenář z půlky hřiště trefil prázdnou branku. Slavia ožila a snížit mohl Tomica, jehož ale rozhodil včas při zakončení Stříteský.

Domácí se oklepali a znovu hrozili, ale ve 32. minutě musel Francouz zneškodnit bekhdendový pokus Růžičky. Litvínov následně nevyužil 71 trvající přesilovku pěti proti třem, dokonce při ní musel Francouz zasahovat proti Bednářově ráně.

V úvodu závěrečného dějství nejdříve trefil Ručinský Furcha do masky a ve 44. minutě už Litvínov pojistil náskok. Na pravém kruhu dostal prostor Trávníček a poprvé v utkání kapituloval i Furch. Slávistická snaha o odpověď končila u Francouze, na druhé straně mohl ještě zvýšit Martynek. Slavia už jen zkorigovala výsledek 51 sekund před koncem po Bednářově trefě.

39. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Slavia Praha 4:2 (3:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 10. Jánský (Ručinský, Piroš), 12. Kousalík (Chaloupka, Lukeš), 16. Martynek (Trávníček, Jurčík), 44. Trávníček (Jurčík) - 25. Sklenář (Tomica), 60. Bednář (Krenželok, Kadlec). Rozhodčí: Pešina, Hradil - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 5124.
Litvínov: Francouz - Kousalík, Posmyk, Šlégr, Pavlík, Stříteský, Chaloupka - Jánský, Piroš, Ručinský - J. Černý, Gerhát, Lukeš - Martynek, Jurčík, Trávníček - Rapáč, Smolka, R. Pšurný. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Slavia: A. Svoboda (16. Furch) - Kadlec, Wharton, Knot, Kolařík, Valach, Štich, Holub - Bednář, Langhammer, Krenželok - Žejdl, P. Jelínek, Tomica - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Stránský, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice