Hlavní obsah

Chomutov - Kladno 1:2Souboj nejhorších týmů extraligy rozhodl v nájezdech Rudovský

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Treille 0 : 1
51. Bartečko 1 : 1
65. Rudovský (rozhodující nájezd) 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Kladna porazili v 39. kole extraligy v souboji dvou nejhorších týmů soutěže Chomutov 2:1 po samostatných nájezdech. Duel rozhodl Jan Rudovský. Piráti si tak připsali dvanáctou porážku za sebou. V souboji těchto dvou týmů se z výhry popáté radoval hostující tým.

Článek

Ve vyrovnané první třetině padla jediná branka, kterou vstřelil v přesilové hře uzdravený francouzský útočník Treille. Patera poslal puk před chomutovskou branku, Treille si posunul puk mezi nohami a dostal ho do branky Pirátů.

Ve druhé části byl aktivnější domácí Chomutov. Kladno branku Růžičky téměř neohrozilo. Paradoxně největší příležitosti měli domácí ve vlastním oslabení, když Cikánkem vyražené puky nedostali do sítě Sikora ani David Hruška. V přesilové hře Chomutova měl největší příležitost Josef Straka, ale puk z jeho hole šel taky mimo branku Cikánka.

Ve třetí třetině domácí Chomutov skóroval v přesilové hře, když střelu Davida Hrušky pohotově dorazil kapitán Bartečko. Dvě minuty před koncem třetí třetiny mohl rozhodnout Bartečko, protože bylo nařízené trestné střílení za hození hokejky. Cikánek ale jeho nájezd zlikvidoval.

Kladno hrálo v závěrečné třetině 1:47 minuty přesilovou hru pět na tři, ale ani v dvojnásobném přečíslení nedokázalo vstřelit branku. Největší příležitost měl Miloslav Hořava, Růžička jeho střelu z bezprostřední blízkosti vytěsnil betonem. Hořava měl i další šanci skórovat, ale neuspěl stejně jako na druhé straně Šagát.

V prodloužení byl aktivnější Chomutov. Největší příležitost měl opět Bartečko, ale branku Kladna netrefil. Na druhé straně se dostal ke střele z bezprostřední blízkosti Treille, ale dobře postavený Růžička jeho střelu pokryl. V 64. minutě poté trefil kladenský Tenkrát tyč chomutovské branky. Následně byl ale vyloučen Treille a Piráti mohli rozhodnout při hře čtyři na tři. Cikánka ale nepřekonali.

Zápas se tak rozhodl až v samostatných nájezdech, ve kterých se prosadil pouze v páté sérii Rudovský.

39. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - Rytíři Kladno 1:2 po sam. náj. (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Branka a nahrávky: 51. Bartečko (D. Hruška, Bomersback) - 7. S. Treille (Patera, T. Kaberle), rozhodující nájezd Rudovský. Rozhodčí: Polák, Wagner - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:6, navíc Hřebejk, Lojek - S. Treille všichni 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3418.
Chomutov: Martin Růžička - Malec, J. Mrázek, Pulpán, Lojek, Krstev, Havel, Bartejs - Balej, J. Straka, Hřebejk - D. Hruška, Bartečko, Bomersback - Chlouba, Sikora, Šagát - O. Kaše, Kämpf, Kubinčák. Trenéři: Beck, Martínek a R. Kaše.
Kladno: Cikánek - T. Kaberle, David Růžička, Doudera, Černošek, P. Hořava, Jankovič - Bílek, Dragoun, M. Hořava - Tenkrát, Patera, Kuchler - S. Treille, Zagrapan, Rudovský - Havlíček, Lukáč, Strnad. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.

Reklama

Související témata: