Hlavní obsah

Kladno - Pardubice 4:3 SNDragoun dovršil v nájezdech kladenský obrat

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Cetkovský 0 : 1
27. Kolář II 0 : 2
30. Tybor 0 : 3
49. Rudovský 1 : 3
54. Kuchler 2 : 3
56. Doudera 3 : 3
65. Dragoun (rozhodující nájezd) 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté předposledního Kladna zdolali ve 43. kole extraligy Pardubice 4:3 po samostatných nájezdech, přestože ještě na začátku 49. minuty měli tříbrankové manko. Obrat dokonal vítězným gólem v rozstřelu útočník Michal Dragoun. Pardubice prohrály šestý z posledních osmi zápasů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Kladna se radují z gólu (ilustrační foto).

Článek

Kladno nastoupilo bez zraněných útočníků Treilleho, Miloslava Hořavy i beka Libora Procházky. Za hosty zahrozil hned v úvodu Nosek a ve čtvrté minutě už dostal Pardubice při Bílkově vyloučení do vedení po Kolářově přihrávce Cetkovský.

Středočeši následně ostřelovali Hudáčkovu branku při Ďalogově trestu, ale vyrovnání se nedočkali. V další přesilovce domácích nepropálil pardubického gólmana Dalecký. Za hosty se snažili zvýšit vedení Radil či Zohorna.

Na začátku druhé třetiny při Gregorcově pobytu na trestné lavici Rytíři také neuspěli. Hudáček pokryl Kuchlerovu teč i další pokusy. Ve 27. minutě tak pojistili náskok Východočeši, když Zohorna našel z rohu před brankou nekrytého Koláře, jenž zamířil mezi Cháberovy betony. V polovině utkání upravil už na 3:0 pro Pardubice Tybor. Hned vzápětí měl další šanci Sýkora. Kladno se nedočkalo snížení ani při trestu Pjanova a potvrzovalo, že je v herní křeči.

V úvodu třetí části se Rytíři ubránili i 11 vteřin v oslabení tří proti pěti. Po faulu Černoška ve 43. minutě neproměnil trestné střílení Kolář. Další možnost měl Radil, jemuž ztížilo zakončení Tenkrátovo seknutí.

Ve 48. minutě šli pykat zároveň hostující Moučka s Moserem a Kladno se dočkalo gólu. Nejdříve Tenkrát trefil tyč, což si sudí ověřili u videa, a pak už po Paterově přihrávce zamířil přesně Rudovský. Na rozdíl jediného gólu snížil v 54. minutě Kuchler, který dotlačil puk za Hudáčkova záda pět vteřin po skončení Píšova trestu. Za 164 vteřin Kladno smazalo ztrátu, když se od modré čáry trefil Doudera.

V nastavení měl největší šanci kladenský Tenkrát. Rozhodovaly nakonec až nájezdy, v nichž se trefili za Kladno Doudera a Dragoun, za hosty pouze Kolář.

43. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:3 po sam. nájezdech (0:1, 0:2, 3:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 49. Rudovský (Patera, Kuchler), 54. Kuchler (Tenkrát), 56. Doudera (Bajaruns), rozhodující sam. nájezd Dragoun - 4. Cetkovský (Kolář, P. Sýkora), 27. Kolář (T. Zohorna, Tybor), 30. Tybor (Kolář, V. Kočí). Rozhodčí: Šír, Minář - Podrazil, Zavřel. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 2165.
Kladno: Chábera - David Růžička, T. Kaberle, Jankovič, Doudera, Majeský, Černošek, Gutwald - Tenkrát, Patera, Kuchler - Bajaruns, Dragoun, Zagrapan - Rudovský, Dalecký, Eberle - Šilhavý, Havlíček, Bílek. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.
Pardubice: Hudáček - Píša, V. Kočí, Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček - P. Sýkora, Cetkovský, Somík - Radil, T. Nosek, Pjanov - Kolář, T. Zohorna, Tybor - Číp, Moučka, Mozer. Trenéři: Venera a Říha ml.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice