Hlavní obsah

Hollywood hadr. Vojín v záloze Jandač velel dojáku pro filmovou star

Praha

Vhodil slavnostní buly a nestačil se divit, co všechno holešovický scénář nabízí. Hollywoodský herec William Fichtner je velký fanoušek hokejové Sparty a nemohl chybět, když jeho oblíbený klub v rámci pátečního duelu s Karlovými Vary (5:0) již popáté vzdal hold složkám Integrovaného záchranného systému. Před druhou nejvyšší návštěvou sezóny 13 038 diváků proběhl se vším všudy slavnostní večer.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Trenér Sparty Josef Jandač (vzadu uprostřed) ve vojenských maskáčích na střídačce Sparty. Utkání sparťané věnovali složkám integrovaného záchranného systému.

Článek
Fotogalerie

Dojemné příběhy hrdinů z řad hasičů, záchranářů, policistů a vojáků, kteří usedli ve vyprodaném hledišti, byly silnou dějovou linkou.

Ani hokejové ingredience pátého ročníku akce Sparta vzdává hold nezaostaly. Trenéři na střídačce ve vojenských uniformách, hráči ve speciálních dresech s maskáčovým podtiskem, jež budou vydraženy. Stejně tak jako podepsané puky, s nimiž nejproduktivnější hráč extraligy Petr Ton odehrál svůj 600. zápas za Spartu a brankář Tomáš Pöpperle vychytal jubilejní desátou nulu v sezóně. Lídr tabulky porazil Karlovy Vary i počtvrté při skóre 26:1, rozdíl celkového skóre v tabulce posunul přes stovku branek (181:80)...

Kouč neví, jaký olej se lije do tanku

To všechno musel William Fichtner, který si zahrál například v Armageddonu nebo Pearl Harboru, ocenit. Už jen sparťanské trenéry, kteří do jednoho napochodovali na střídačku ve vojenských uniformách a byli uvedeni jako vojíni v záloze.

„Je to zvláštní být ve vojenském obleku na střídačce. Vzdali jsme hold i tímto způsobem a bylo to možná trošku zpestření," líčil Josef Jandač.

Uniformu oblékl po dlouhých letech. „Naposledy jsem ji měl na sobě, když jsem byl na vysoké škole. Chodili jsme do Motola, bylo to ještě před revolucí. Z vojny mě vlastně vyhodili, protože jsem neudělal test. Nevěděl jsem, jaký olej se lije do tanku. A dvakrát jsem přišel špatně ostříhaný," usmíval se Jandač.

Hráči vzpomínali na vojína Klingera

Nejvíc ovšem trenéři pobavili své hráče. „Když jsem viděl přicházet trenéry do kabiny, tak jsem dostal záchvat smíchu. Vzpomněli jsme si na seriál MASH, na vojína Klingera. Dělali jsme si srandu, kdo je kdo... Je to samozřejmě úsměvné, k této akci to ale patřilo. Myslím si, že to bylo originální a vypovídající. Škoda jen, že nebyl nikdo převlečen za sestřičku," chechtal se útočník Lukáš Pech.

„Nevěděli jsme, že trenéři nastoupí v uniformách. Když tedy před zápasem přišli poprvé do kabiny, bylo to hodně úsměvné. Fakt nás to pobavilo," přidával se obránce Jakub Krejčík.

Pech vyšponuje dražbu, Pöpperle stíhá Málka

Dresy sparťanů a puky ze slavnostního zápasu půjdou do dražby, jejíž výtěžek bude věnován Nadaci policistů a hasičů. Sběratel dresů Pech chce vyšponovat cenu tak vysoko, aby vlastní dres koupil do svojí sbírky.

Takový happy end sparťanského Holdu by snad klidně natočil i Fichtner. A což teprve kdyby Pöpperle i díky páteční nule dosáhl na extraligový rekord. Chybí mu už jen jediná, aby vyrovnal 11 čistých kont, která jeho současný spoluhráč Roman Málek udržel v základní části sezóny 2002/03 v dresu Slavie. Má na to ještě osm kol...

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec