Hlavní obsah

Plzeň - Brno 1:2Plzeň doma poprvé po čtrnácti zápasech prohrála, podlehla Brnu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Vlasák 1 : 0
20. Vondráček 1 : 1
26. Hruška 1 : 2
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně podlehli ve 46. kole Tipsport extraligy Brnu 1:2 a jejich vítězná série na domácím ledě se tak zastavila na čtrnácti utkáních. Kometa sice na západě Čech brzy prohrávala, ale ještě do první přestávky srovnala a ve 26. minutě jí vítěznou brankou zajistil čtvrtou výhru z posledních pěti venkovních utkáních Jan Hruška.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský útočník Tomáš Vlasák se raduje z gólu. Vlevo je brankář Komety Lukáš Klimeš.

Článek

Domácí i bez chybějícího kapitána Straky začali aktivně a již ve druhé minutě musel gólman Komety Čiliak zlikvidovat samostatný únik Jána Sýkory zakončený bekhendovým blafákem. Následně hosté dokázali ubránit plzeňskou přesilovku a v dalším průběhu se soustředili na defenzívu. Tu dokázali Indiáni překonat v 10. minutě, kdy během druhé početní výhody skóroval po šikovné zadovce uzdraveného Pletky Vlasák.

Poté domácí svoji aktivitu neproměnili v další trefu a Kometa v závěru třetiny vyrovnala. Po rychlé akci z pravého kruhu přesně zamířil ke vzdálenější tyči Vondráček a navíc těsně před sirénou zaměstnal gólmana Mensatora dvojitou dorážkou před brankou nekrytý explzeňský Novotný.

Hruška zařídil Kometě tři body

Na začátku prostřední části vyrazil jeho protějšek Čiliak nebezpečné pokusy Pletky a Kašpaříka. Udeřilo ovšem na druhé straně, když během početní výhody ve 26. minutě využil zmatku v brankovišti k snadné dorážce na 1:2 Hruška.

Vzápětí v dobře pozici minul bekhendem Burian. Domácí se vrátili do hry při přesilovce, ale Kometu zachránil od pohromy po voleji Pletky Čiliak, jenž si po polovině utkání při hře pět na pět poradil i se střelou Indráka a bekhendem Vlasáka. Na ledě se poté přiostřilo, což více vyhovovalo hostům. Po Hruškově přihrávce však Čermák nedokázal zakončit před odkrytou brankou a na konci druhé třetiny neprostřelil Machovského z mezikruží ani Němec.

Závěrečná dvacetiminutovka v úvodu přinesla pouze vzájemná vyloučení na obou stranách. Hosté se v jejím pokračování jednoduchou taktikou snažili udržet Indiány co nejdále od své branky a to se jim dařilo. Domácí se přes optickou převahu nedostávali do šancí, naopak v 56. minutě mohl z brejku definitivně rozhodnout tísněný Koreis. Domácím v závěru chyběly síly k vyrovnání a lépe bruslící hráči Brna jim nepovolili ani power play.

46. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 16. T. Urban (Vitásek, Nedvěd), 24. Vampola (Nedvěd). Rozhodčí: Hradil, Minář - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 4292.
Liberec: Lašák - Hunkes, Vitásek, Gřegořek, Výtisk, Čutta, Čakajík, Voráček - T. Urban, Nedvěd, Filippi - Bárta, Bulík, Víšek - Valský, Bulíř, J. Vlach - Vampola, Jonák. Trenéři: Hynek a M. Černý.
Karlovy Vary: Závorka - Bičánek, Rýgl, J. Drtina, Kubka, Dresler, Gulaši - Pohl, Balán, Zaťovič - Zucker, Roman Vlach, Micka - Koblasa, Vachovec, R. Dlouhý - V. Tomeček, T. Rohan, Buc. Trenéři: Mlejnek, Kverka st. a Kněžický.

Reklama

Související témata: