Hlavní obsah

Nad Slavií se stahují mračna. Nikdo moc neví, co bude, přiznal kapitán Kadlec

Praha

Nad extraligovou budoucností hokejové Slavie je pořádně zataženo. K reprezentaci od klubu odejdou kouč Vladimír Růžička i jeho asistent Ondřej Weissmann, v zákulisí se mluví o zpožďování výplat a k tomu všemu se šance pražského klubu na účast v letošním play off dalším klopýtnutím zase o pořádný kus ztenčila. „Jsme v takovém srabu, že snad z každé chyby dostaneme gól," smutnil slávista Petr Kadlec po prohře 2:3 s Třincem.

Foto: Petr Eret, ČTK

Smutek ve tváři hokejistů Slavie.

Článek

„Mluvíme o tom v kabině, že Růža půjde pryč, ale nikdo moc neví, co bude," přiznal obránce Petr Kadlec. „Klub je ekonomicky zajištěn a případné výkyvy v platbách na tom nic nemění," říká sice slávistický šéf Richard Benýšek, jenže pohoda hráčů hapruje. „Psychika dělá moc. Nemáme asi tak odolné mužstvo, jak bychom teď, když hrajeme s nožem na krku, potřebovali," mrzí Kadlece.

Rozjetý Třinec, který nepoznal porážku od 18. ledna už v sedmi zápasech po sobě, byl nad síly slávistů, kteří z posledních deseti utkání uhráli pouze sedm bodů a trápí se především v koncovce. „Na každou šanci se hodně nadřeme, pak ji ani nevyužijeme. To nás hodně sráží. Jsme pak v takovém srabu, že sami snad z každé chyby dostaneme gól," kroutí zklamaně hlavou Kadlec, na jehož vyrovnání v první třetině hosté zareagovali hned za 48 vteřin.

Oceláře Růžičku těší lepší forma

Nejproduktivnější z třineckých útočníků Martin Růžička v tom okamžiku předvedl první ze dvou svých přesilovkových tref. „Konečně mám pocit, že mi to tam padá jako v minulé sezóně," připomněl loňský ročník, kdy nasázel 40 branek. Teď je na polovičním počtu, ale nesmutní. „Dlouho jsem měl čísla v kanadském bodování hodně nízká, až někdy od ledna začala jít strmě nahoru, před play off výtečné povzbuzení," liboval si třinecký kanonýr.

Zatímco Oceláři jsou naladěni na vítěznou notu, Slavia se utápí v potížích. O třinecký skalp marně usiluje od 25. listopadu 2012, včerejší porážka s Oceláři byla s nimi už šestá v řadě. „Potřebujeme děsně nutně body, ale nesbíráme je. Dostat se do play off bude už asi hodně komplikované, ale ještě musíme zkusit něco vymáčknout," uvažuje Kadlec. Slavia je tři zápasy před koncem základní části na jedenáctém místě, na desátý Litvínov ztrácí pět bodů.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.