Hlavní obsah

Vítkovice - Litvínov 2:3Vítkovice podlehly i Litvínovu, prohrály podeváté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Lukeš 0 : 1
29. Huna 1 : 1
36. Lukeš 1 : 2
54. Svačina 2 : 2
60. Kubát 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic neuspěli ani v dohrávce 10. kola Tipsport extraligy proti Litvínovu a po prohře 2:3 utrpěli již devátou porážku za sebou. O vítězství Severočechů rozhodl pouze 47 sekund před koncem zápasu v přesilovce Karel Kubát. Litvínov venku vyhrál popáté z šesti pokusů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Litvínovští hokejisté se radují ze vstřelení gólu ve Vítkovicích, jehož autorem byl útočník František Lukeš.

Článek
Fotogalerie

Prohrami stíhané Vítkovice vrátily do sestavy zkušené Burgera i Stehlíka, na které v posledních dvou kolech nezbylo místo, a za další porážku mohly nadávat jen a pouze vlastní neschopnosti dát gól. Domácí měli jen v úvodní desetiminutovce čtyři šance, které měly skončit brankou.

Snad jen Huna se v první minutě dostal s pukem až příliš blízko před Francouze, který mu zmenšil palebný úhel. Při ráně aktivně hrajícího Tomiho už litvínovskému gólmanovi pomohla i náhoda, když ho rána z mezikruží zasáhla přímo do hrudi. Nešťastníkem první části byl ale Huna, který po nájezdu v přečíslení trefil pouze Francouzovu vyrážečku a pak ještě zcela sám před bránou volil zbytečnou přihrávku na obsazeného Svačinu.

Domácí dostihl úplný zmar v 16. minutě, protože gólman Šindelář si nohou srazil za záda Lukešovu přihrávku zpoza branky. Zaskočeného soupeře pak druhé újmy na skóre ušetřil Ručinský, který minul prázdnou klec za ležícím Šindelářem.

Kubát udeřil v závěru

To už hráli Ostravané bez Húževky, který po ráně pukem utekl s obličejem zalitým krví na ošetřovnu a patrně se zlomeným nosem zápas dosledoval v civilu. Kombinované čtyři útoky už ve druhé části neměly tolik možností. Litvínov důkladněji bránil, ale za píli byli domácí nakonec odměněni ve 29. minutě: Huna si u tyčky počkal na zpětnou přihrávku Svačiny a zblízka přesně doklepl. Jenomže hosté odpověděli znovu díky Lukešovi, který si krásnou stahovačkou vychutnal Šenkeříka a střelou pod břevno i Šindeláře.

Vítkovice v závěru vrhly všechno do ofenzivy. Přečkaly ošemetné situace Majdana s Lukešem, ale pak Severočechy drtily v útočném pásmu. Francouz skvěle lapil ránu Szturce, pak při něm stáli i všichni svatí, když během chvilky Szturc a Kolouch trefili tyčku. Teprve šest minut před koncem prolomil střelecké soužení v přesilovce Svačina, který prostřelil klubko hráčů před Francouzem. Svačina mohl v další početní výhodě zrežírovat obrat, ale tentokrát výtečný Francouz jeho ránu kryl.

Domácí navzdory solidnímu výkonu stihl v závěru krutý trest. Po hloupém Kovářově vyloučení strhl tři body na stranu Vervy 47 sekund před koncem bombou od modré čáry Kubát.

10. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Verva Litvínov 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 29. Huna (Svačina), 54. Svačina (Roman, Zíb) - 16. Lukeš (Majdan, Zeman), 36. Lukeš (Hübl), 60. Kubát (Lukeš). Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:6, navíc Chaloupka a Zeman (oba Litvínov) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4052.
Vítkovice: Šindelář - Zíb, Kovář, Pastor, Stehlík, Čerešňák, Šenkeřík - Huna, Roman, Svačina - Šedivý, Húževka, Szturc - Vandas, Burger, E. Němec - Tomi, Kolouch, Kucsera. Trenéři: Oremus a Šimíček.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Pavlík, Sklenička, Pavelka, Zeman - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Ručinský - Šrámek, Piroš, Trávníček - Písařík, Gerhát, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama

Související témata: