Hlavní obsah

Devátou prohru zavinila provokace, stěžují si Vítkovičtí

Devátou porážku v řadě utrpěli hokejisté Vítkovic s Litvínovem v dohrávce 10. extraligového kola. Zavinila ji provokace, na kterou sedmdesát vteřin před koncem skočil mladý obránce Kovář. Byl vyloučen a Litvínov po 23 vteřinách přesilové hry vstřelil vítězný gól.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovičtí hokejisté krátce po obdržené třetí brance s Litvínovem. Zleva gólman Filip Šindelář, Peter Čerešňák a útočník Ondřej Roman.

Článek

V čase 58:50 za stavu 2:2 získal litvínovský obránce Jiří Zeman puk na modré čáře a nahodil jej na domácího brankáře Šindeláře. „Zkoušel jsem, jestli to nevyrazí před sebe jako v zápase mnohokrát. Když jsem viděl, že puk drží, zabrzdil jsem," vyprávěl Zeman.

V tom okamžiku ledovou tříští gólmana „osprchoval", což se v hokeji trestá. Kovář ho povalil a byl vyloučen. „Jenže on ten pád na led zbytečně přihrál," mračil se vítkovický útočník Vladimír Svačina, jenž měl asistencí a gólem zásadní podíl na nerozhodném stavu.

„Cože? Já že to přihrál? Zezadu mě chytil dvoumetrový chlap za obličej a hodil mě na zem!" bránil se o hlavu menší Zeman, který za exces před gólmanem dostal desetiminutový osobní trest a jemuž jeho spoluhráči v šatně zatleskali.

Svačina: Kováře podržíme

„Jednoznačně chyba vítkovického beka. V tak vypjaté chvíli se nemůže nechat vyprovokovat," odsoudil Kováře litvínovský střelec František Lukeš, autor dvou branek a přihrávky na vítěznou Kubátovi.

„Kováře podržíme. V těchto krušných časech musíme držet spolu, ne se mezi sebou hádat," pravil Svačina.

Reklama