Hlavní obsah

Asistence si nepočítám, ale mám dvě, usmíval se liberecký gólman Lašák

Josef PešoutSport.czPrávo

V naprosto odlišném rozpoložení se po zápase hokejové Tipsport extraligy mezi Libercem a pražskou Slavií, v němž domácí vyhráli 4:1, nacházeli brankáři obou celků. Zatímco domácí Ján Lašák se mohl těšit i ze svojí asistence na gól, hostující Adam Svoboda dumal nad příčinami šestého nezdaru červenobílých v řadě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Slávistický útočník René Školiak (vlevo) před libereckým brankářem Jánem Lašákem.

Článek

Lašák bral svůj zápis do statistik s nadhledem i úsměvem: „To, že jsem se po rozehrání puku podílel na jedné z našich vstřelených branek, jsou nepodstatné věci. Připsaná asistence je jen pro mě nějaké číslo. Moc mě to nezajímá. Prostě to tak vyšlo, nic víc. Asistence si nepočítám, ale mám dvě."

Během zápasu předvedl ale i řadu spolehlivých zákroků. „Hodně mi pomohli kluci. Podali jsme týmový výkon ve hře dozadu. Kdybych dostal víc gólů, byla by to moje chyba. Hlavně se musíme od utkání se Slavií odpíchnout a zabodovat v neděli v Hradci Králové," uvažoval Lašák.

Asistent libereckého trenéra Milan Černý si po utkání se Slavií oddechl: „Musím soupeře ocenit za urputnost a organizaci hry. Za stavu 1:0 jsme potřebovali dát druhý gól, místo toho přišlo vyrovnání. Dostali jsme se do složité situace a nakonec jsme byli rádi, že jsme odskočili na zlomových 3:1 a jsme vděční za výsledek 4:1."

Adam Svoboda: Trenéři jsou neskutečně trpěliví

Slávistický brankář Adam Svoboda považoval za rozhodující moment v Liberci třetí inkasovaný gól. „Náš mladý kluk chtěl z přemíry snahy zachránit situaci. Podrazil mě nohu a už jsem neměl čas zareagovat. Nic mu ale nevyčítám," pravil gólman, jenž těžce prožívá černou sérii mužstva. „Ztrácíme body, srážejí nás zbytečné góly. V kabině to pořád řešíme a snažíme se najít cestu, jak z toho ven. Musím smeknout před trenéry, že jsou neskutečně trpěliví. Vysvětlují, co máme dělat, ale zpětná vazba od nás tam není. Vrátit se zpátky do nějaké herní pohody a vyhrávat nebude snadné," přemítal Adam Svoboda.

Proč Slavia v Liberci nebodovala? „Z naší strany to bylo odmakané utkání i s vytvořenými šancemi. Chtěli jsme dát vedoucí gól, který by nás nastartoval. Celkově nám scházel krok k lepšímu zakončení. Liberec byl efektivnější a lépe naložil se svými příležitostmi," hodnotil asistent trenéra Josef Beránek s vědomím, že Pražané klesli až na předposlední místo extraligové tabulky.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice