Hlavní obsah

Olomouc - Třinec 5:4 PPOlomouc porazila vedoucí Třinec v prodloužení, rozhodl Hrňa

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Houdek 1 : 0
16. Laš 2 : 0
32. Žejdl 2 : 1
39. Plíhal 2 : 2
41. Cibák 3 : 2
48. Hrňa 4 : 2
55. Trončinský 4 : 3
60. Roth 4 : 4
62. Hrňa 5 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili v 15. kole Tipsport extraligy Třinec 5:4 v prodloužení a ve třetím zápase za sebou získali dva body. O výhře nováčka nad lídrem soutěže rozhodl v 62. minutě svým druhým gólem v utkání Erik Hrňa, který v Olomouci hostuje z Třince. Hned čtyři branky domácí vstřelili v přesilových hrách.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Olomoučtí hokejisté slaví gól proti Třinci.

Článek
Fotogalerie

Třinec začal na Hané aktivně a hned od úvodu prokazoval, že vede extraligu právem. Ve 3. minutě byl sám před Trvajem Ciencala, ale přestřelil. V 6. minutě se osmělila domácí Mora, obránce Majeský vyzkoušel z kruhu připravenost Hamerlíka. V polovině třetiny málem vyzrál na třineckého brankáře bekhendovým pokusem Knotek.

Ve 12. minutě šli Kohouti do vedení. V početní převaze našel Buc Houdka a odchovanec Třince pálil přímo z nahrávky přesně - 1:0. V další přesilovce opět pálil dvakrát od modré Houdek, Hamerlík ale jeho pokusy zlikvidoval. Olomouc však přece jen výhodu muže navíc využila. Herman našel volného Laše, který zvýšil vedení domácích.

Hned na začátku druhé části mohla Olomouc přidat další gól, přečíslení dva na jednoho ale Rašner s Maroszem ideálně nezakončili. Hanáci potvrzovali aktivní hru, nebezpečné rány vyslali postupně Vyrůbalík, Kucharczyk a Cibák. Hamerlík odolal. V přesilové hře Třince mohl snížit Polanský, Houdek mu na poslední chvíli odpálil puk před prázdnou brankou.

Oceláři mohli snížit při přesilovce pět na tři, což se jim sice nepodařilo, ale v pokračující klasické výhodě překonal Trvaje Žejdl. V závěru druhé třetiny navíc vyprodaný stadión zmrazili hosté podruhé, v přesilovce vyrovnal Plíhal.

Prodloužení ukončil Hrňa

Třetí část začala Mora padesáti vteřinovou přesilovku pět na tři a dokázala ji využít. Po ukázkové kombinaci Marosze a Ráce zakončoval do prázdné branky Cibák. Ve 48. minutě vedla Olomouc opět o dvě branky, po Hermanově akci se trefil Hrňa.

Následně mohl snížit Chmielewski, ale trefil horní tyč. V 53. minutě vychytal Rotha Trvaj. Nakonec se ale hostům podařilo snížit na rozdíl jedné branky, parádní individuální akcí se na tom podílel Trončinský. Tlak hostů sílil a domácí se soustředili na obranu. V 59. minutě ale netrefil při power play prázdnou branku hostí Dlouhý a 44 sekund před koncem normální hrací doby vyrovnal Roth.

Do prodloužení šli domácí v přesilovce, neboť byl vyloučen Orsava. Hosté vyměnili brankáře a místo Hamerlíka nastoupil Hrubec. Dvě šance Olomouce ještě hosté ustáli, v 62. minutě ale rozhodl o výhře nováčka Hrňa.

15. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Olomouc - HC Oceláři Třinec 5:4 v prodl. (2:0, 0:2, 2:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Houdek (Buc, Patera), 16. Laš (Herman, Houdek), 41. Cibák (Marosz, Rác), 48. Hrňa (Herman, Laš), 62. Hrňa (Rác, Ondrušek) - 32. Žejdl (Roth, Trončinský), 39. Plíhal (Polanský, Irgl), 55. Trončinský (Žejdl, Rákos), 60. Roth (Trončinský, Rákos). Rozhodčí: Hribik, R. Polák - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:6, navíc Patera (Olomouc) 10 min. Využití: 4:2. Diváci: 5500 (vyprodáno).
Olomouc: Trvaj - Majeský, Vyrůbalík, Houdek, Skrbek, Rašner, Ondrušek, Škůrek - Rác, Marosz, Cibák - Jergl, Patera, Buc - Hrňa, Herman, Laš - Kucharczyk, J. Knotek, R. Dlouhý. Trenéři: Fiala a Dopita.
Třinec: Hamerlík (61. Hrubec) - Roth, Klesla, Galvas, M. Doudera, Linhart, Nosek, Trončinský - Kreps, Plíhal, Dravecký - Irgl, Polanský, Chmielewski - Rákos, Žejdl, Orsava - Cienciala, M. Růžička, Kindl. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Reklama

Související témata: