Hlavní obsah

Zlín - Brno 3:6Kometa ovládla reprízu finále, ve Zlíně si gól připsal i Čiliak

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Hruška 0 : 1
8. Dočekal 0 : 2
9. Káňa 0 : 3
27. Balaštík 1 : 3
31. Vondráček 1 : 4
40. Leška 2 : 4
40. Čiliak 2 : 5
45. Čermák 2 : 6
60. Tesařík 3 : 6
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Komety Brno ovládli první reprízu finále play off uplynulé sezóny, ve Zlíně vyhráli 6:3. Poražený finalista rozhodl duel 15. kola Tipsport extraligy již v první třetině, kterou vyhrál 3:0. Gólem se na výhře hostů podílel i brankář Marek Čiliak, jemuž byla připsaná vlastní branka Romana Vlacha při zlínské přesilovce a hře bez brankáře.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brněnský útočník Martin Dočekal (vpravo) překonává zlínského brankáře Libora Kašíka. Vlevo přihlíží obránce Beranů Dalibor Řezníček.

Článek
Fotogalerie

Beranům nevyšel začátek zápasu. Dvěma vyloučeními dali možnost Kometě dostat se do hry a ta toho využila. V 7. minutě byl v brankovišti pohotový Hruška a otevřel skóre. O 76 sekund později se prosadil pohotový Dočekal a za další minutu Brno udeřilo potřetí. Čermákovu střelu Kašík opět vyrazil jen před sebe a Káňa oslavil návrat do sestavy gólem.

Vzápětí mohl snížit Köhler, ale ani veliký důraz nestačil. Leška byl v dobré pozici, ale ani on Čiliaka nepřekonal. A v závěru třetiny byl v úniku faulován hostující Ton, následné trestné střílení ale neproměnil.

Do druhé části nastoupili domácí v úplně jiném rytmu a vyplatilo se jim to. Balaštík tečoval nahození Řezníčka a puk zapadl přesně pod horní tyč. Krátce po polovině zápasu však vrátil Jihomoravanům tříbrankové vedení Vondráček, který v přečíslení jistě překonal Kašíka. Následně mohl snížit Okál, trefil však jen Čiliaka.

Čiliak si připsal kuriózní gól

V závěru druhé třetiny se stalo hned několik zajímavých událostí. Domácí hráli přesilovku, hosté podruhé faulovali a místo Kašíka naskočil do hry šestý hráč. Následně však žádný ze zlínských hokejistů nezachytil Vlachovu přihrávka na modrou čáru a puk doputoval do prázdné branky domácích. Gól byl připsaný Čilakovi, který se jako poslední hráč Brna dotknul puku. V poslední sekundě druhé třetiny ale Zlín ještě dokázal snížit na 2:5, trefu Lešky musel potvrdit videorozhodčí.

Leška mohl skórovat opět hned na začátku třetí třetiny, Čiliak ale jeho střelu pokryl. Na druhé straně se ale slavilo. Čermák si chtěl nahrávku Dočekala zastavit bruslí, ale od té se puk dostal do brankovou čáru a po poradě s kolegou u videa sudí gól uznal. Poslední slovo měl nakonec Tesařík, který v přesilové hře v poslední minutě snížil na 3:6.

15. kolo hokejové Tipsport extraligy:
PSG Zlín - HC Kometa Brno 3:6 (0:3, 2:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 27. Balaštík (Řezníček), 40. Leška, 60. Tesařík (Holík, Roman Vlach) - 7. J. Hruška (V. Němec, Ptáček), 8. Dočekal (Jakub Svoboda, L. Čermák), 9. J. Káňa II (P. Mrázek), 31. Vondráček (Koreis), 40. Čiliak, 45. L. Čermák (Dočekal). Rozhodčí: Homola, Pešina - Jindra, Zíka. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5562.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Tesařík, Řezníček, Žižka, Matějíček - Okál, Leška, O. Veselý - Balaštík, Roman Vlach, Říčka - Ondráček, Holík, Köhler - Sedláček, Hladiš, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Kometa Brno: Čiliak - Kempný, Ptáček, Jan Hanzlík, Dujsík, Dlapa, Kuboš, Malec - J. Hruška, V. Němec, P. Ton - Dočekal, L. Čermák, J. Svoboda - Burian, Koreis, Vondráček - J. Káňa II, Kusko, P. Mrázek. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Reklama

Související témata: