Hlavní obsah

Zápas jsme odfárali a nula je něčím navíc, liboval si brankář Francouz po další výhře Litvínova

Litvínov

Klíčovými postavami hokejistů Litvínova ve vítězném zápase 15. kola Tipsport extraligy s Plzní (1:0) byli střelec jediného a rozhodujícího gólu Kamil Piroš a brankář Pavel Francouz, který udržel čisté konto.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Radost litvínovských hokejistů po vstřeleném gólu do sítě Plzně. Zcela vpravo je autor branky Kamil Piroš.

Článek
Fotogalerie

Piroš po zápase netajil spokojenost s výsledkem i svým úspěšným počinem. „Pro mě má každá vstřelená branka velkou cenu, protože jich moc nedávám a většinou se na ně hodně načekám. Ale nezáleželo na tom, kdo skóruje. Hrajeme jako tým a zrovna to vyšlo na mě," líčil zkušený útočník, který přiznal, že Litvínovu přálo v posledních utkáních i štěstí. Verva vyhrála například 1:0 na Spartě, 3:2 ve Vítkovicích. „Snažíme se bojovat až do konce. A když se dostaneme do vedení, kvalitní defenzivou příznivý stav ubráníme i díky Pavlu Francouzovi," zmínil Piroš i litvínovského gólmana.

Pavel Francouz naopak ocenil součinnost se spoluhráči v poli. „Kluci hrají zodpovědně a moje nula je něčím navíc. Bez nich bych ji nevychytal a nic nedokázal. Zápas jsme odfárali a tři body jsou stejně příjemné po výsledku 1:0 jako 7:6," mínil brankář, který znovu prokázal stabilní formu. „Člověk nesmí v brance ani na vteřinu polevit, aby neudělal chybu. Zvlášť v utkání, kdy padá tak málo gólů, si musím dávat pozor na každou herní situaci," podotkl Francouz.

Francouz zápasy proti Plzni prestižně už nebere

Fakt, že pomohl porazit svůj mateřský klub, nijak neprožíval. „Proti Plzni nastupuji už několik let, a i když tam mám pořád kamarády, neberu to už prestižně. Hlavně jsem rád, že jsme si udobřili diváky za předchozí dvě domácí porážky. Tentokrát si užili napínavý hokej se třemi body, které zůstaly doma," prohodil gólman.

Litvínovský trenér Radim Rulík označil utkání za velmi urputné a bojovné. „Plzeň nebyla snadným soupeřem. Vyrovnanost mužstev se potvrzovala od první minuty. Vyhrát mohl kdokoli z obou týmů. Ubránili jsme oslabení ve třech, což asi rozhodlo. To byly nekritičtější chvíle. Pak jsme věřili, že dáme rozdílový gól. Oba brankáři byli výborní," hodnotil kouč vítězů.

Severočeši si upevnili druhé místo v tabulce extraligy. „Ani ve snu jsme nepočítali s tak vysokým bodovým ziskem v této fázi soutěže. Překonali jsme i několik porážek a znovu sbíráme body i za nejtěsnější vítězství. Nic ale nekončí, sezóna bude ještě dlouhá," dodal Rulík k současnému účinkování litvínovského souboru.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice