Hlavní obsah

Šlágr kola ovládl Litvínov. Sparťan Sabolič hattrickem sestřelil Boleslav, Vary vyhrály derby

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Litvínova vyhráli ve šlágru 16. kola Tipsport extraligy na ledě vedoucího Třince 4:1. Druhé západočeské derby této sezóny patřilo Karlovým Varům, Energie porazila před vlastními fanoušky rivala z Plzně 2:1. Mistrovský Zlín ztratil doma dvougólový náskok a podlehl Olomouci 2:3 po samostatných nájezdech. Vítkovice udolaly v Brně domácí Kometu 2:1 po prodloužení. Hradec Králové si poradil s Libercem 3:1. Mladá Boleslav prohrála se Spartou 3:6, když se hattrickem blýskl slovinský reprezentant Robert Sabolič.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Litvínovští hokejisté se radují z vyrovnávacího gólu na ledě Třince.

Článek
Fotogalerie

Lídr z Třince začal duel proti druhému Litvínovu slibně. Ve 29. minutě se prosadil Plíhal a příznivci Ocelářů jásali. Verva ale ve 37. minutě protivníka pořádně zaskočila. Během půl minuty překlopili výsledek na stranu Severočechů Lukeš s Martynkem. Ve třetí části pak hosté vedení ještě zvýraznili. Na 3:1 upravil šikovnou tečí Jánský a v samotném závěru zpečetil triumf žlutočerných svým druhým zásahem v utkání Martynek.

Litvínovští zdolali Třinec podruhé v sezóně a přiblížili se mu v tabulce na rozdíl jediného bodu. V úterní dohrávce na hřišti Slavie tak bude Verva útočit na první pozici v tabulce.

Západočeské derby vyhrály Karlovy Vary

Souboj regionálních rivalů začal před zraky 5683 diváků lépe pro domácí Karlovy Vary. Svěřenci trenéra Mlejnka zadělali na tříbodový zisk už v první třetině. Ve 3. minutě otevřel skóre Hruška, který propasíroval puk do sítě, a těsně před pauzou Duda ve vlastním oslabení navýšil náskok Energie. Hollweg ve 24. minutě vrátil Indiány zpět do zápasu, na vyrovnání ale hosté už nedosáhli. Lázeňský tým vyhrál šestý z posledních sedmi domácích střetnutí.

Berani neudrželi dvougólový náskok

Mistrovskému Zlínu se stále nedaří odpoutat z poslední příčky. Proti nováčkovi z Olomouce odstartoval dobře. Po trefách Okála a Marušáka z přesilovky vedli Berani 2:0. Jenže Kohoutům stačilo jen sedm minut k tomu, aby manko dotáhli. Nejprve snížil v početní výhodě Marosz a v 31. minutě srovnal stav Dlouhý. Prodloužení vítěze neurčilo a na řadu tak přišly samostatné nájezdy, v nichž Patera kuriózně technickým gólem ve třetí sérii zařídil Hanákům dva body.

Olomoučtí zvítězili počtvrté za sebou, přičemž všechny tyto výhry dosáhli buď v prodloužení, nebo samostatných nájezdech. Zlín bez Petra Čajánka v sestavě prohrál před vlastními fandy podruhé v řadě.

Hradec Králové nasměroval za tříbodovým ziskem už ve 4. minutě Beránek, jenž po vyhraném buly prostřelil libereckého brankáře Lašáka. Mountfield rozmělnil svůj střelecký prach rovnoměrně do všech třetin. Ve 36. minutě zvýšil Šimánek a v 51. minutě přidal třetí gól Mertl. Bílí Tygři dokázali skóre už jen zkorigovat. Čisté konto překazil Kantorovi v přesilovce Jelínek. Východočeši vyhráli šestý z posledních sedmi zápasů a v tabulce jim patří čtvrté místo.

Vítkovice udolaly Brno v prodloužení

V brněnské hale Rondo dlouho kralovali oba brankáři. Gólu se diváci dočkali až v samotném závěru. V 55. minutě přiblížil Vítkovice k tříbodovému zisku Szturc, jenže v poslední minutě Kometa odvolala Čiliaka z klece a kanonýr Ton poslal napínavé utkání do prodloužení. V něm se trefil hostující Roman, jenž v početní výhodě zajistil Ostravanům bonusový bod. Vítkovičtí po předchozích devíti porážkách podruhé za sebou slavili výhru.

Sabolič zářil v Mladé Boleslavi

Sparta měla v Mladé Boleslavi skvělý nástup. Již po dvaceti sekundách se do střelecké listiny zapsal Pech a v 5. minutě Rolinek v přesilovce navýšil vedení už na 2:0. Obránce Hruška vzápětí rychle odpověděl a dal Bruslařskému klubu šanci na obrat, jenže pak začal na ledě řádit Slovinec Sabolič, který dvěma zásahy nasměroval Pražany k výhře.

Sabolič byl i nadále při střelecké chuti a ve 47. minutě završil svůj premiérový hattrick v české nejvyšší soutěži. Holešovický celek vyhrál v Tipsport extralize počtvrté v řadě a je třetí s dvoubodovou ztrátou na vedoucí Třinec.

Hokejová Tipsport extraliga, 16. kolo:
Karlovy Vary - Plzeň 2:1
Branky: 3. R. Hruška, 20. Duda - 24. Hollweg.
Zlín - Olomouc 2:3 po sam. náj.
Branky: 4. Z. Okál, 23. Marušák - 24. Marosz, 31. Dlouhý, rozh. nájezd Patera.
Brno - Vítkovice 1:2 po prodl.
Branky: 60. Ton - 55. Szturc, 64. Roman.
Hradec Králové - Liberec 3:1
Branky: 4. Beránek, 36. Šimánek, 51. Mertl - 55. Jelínek.
Mladá Boleslav - Sparta 3:6
Branky: 5. M. Hruška, 19. Stříteský, 33. D. Výborný - 12., 18. a 47. Sabolič, 1. Pech, 5. Rolinek, 31. Buchtele.
Třinec - Litvínov 1:4
Branky: 29. Plíhal - 37. a 58. Martynek, 37. Lukeš, 49. Jánský.
Zápas mezi Slavií a Pardubicemi se hraje v úterý 13.1.2015.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články