Hlavní obsah

Sabolič ukončil půst hattrickem. Kluci mě určitě zkásnou, smál se sparťanský útočník

Praha

Slovinský útočník ve službách hokejové Sparty Robert Sabolič nepřicházel před sezónou do metropole s vizitkou vyhlášeného a obávaného střelce. Přesto i na něho už bylo 14 zápasů bez gólového zápisu dlouho. V neděli v Mladé Boleslavi se připomněl nejlepším možným způsobem a hattrickem se podepsal pod výhru 6:3. Holešovický celek vyhrál v Tipsport extralize počtvrté v řadě a v tabulce je třetí s dvoubodovou ztrátou na vedoucí Třinec.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Sparťanský útočník Robert Sabolič vstřelil do sítě Mladé Boleslavi tři góly.

Článek

Šestadvacetiletý rodák z Jesenice skóroval hned při debutu v české nejvyšší soutěži a v prvním kole přispěl k výhře proti Plzni. Stejně jako v polovině září si i nyní připsal vítězný gól, k němu ale přidal další dva. "Moc jsem si to užil, byl to skvělý zápas pro nás i pro diváky. Navíc jsme vyhráli a získali tři body, takže super. Se zápasem jsem moc spokojený," pochvaloval si v rozhovoru na klubovém webu.

"Měl jsem opravdu štěstí. Snažím se chodit do branky, protože z tohoto prostoru nejčastěji padají góly. Někdy to nevyjde, někdy se povede vstřelit hned tři branky jako tentokrát," přemítal Sabolič. "Celý tým hrál velice dobře, jediným negativem je, že jsme měli až moc vyloučených," našel účastník olympijských her v Soči přece jen nějakou kaňku na hře svého týmu.

V kabině ho zkásnou

Svoji gólovou sbírku hattrickem výrazně rozšířil, ale nemusel příliš dlouho vzpomínat, kdy se mu podobný kousek povedl naposledy. "Naposledy se mi povedlo nastřílet hattrick v minulé sezóně v Německu, kde jsem hrál za Ingolstadt," připomněl Sabolič a chystal se na to, že ho střelecké probuzení bude něco stát. "Kluci mě určitě zkásnou, do týmové kasy budu za tři góly pořádně platit," odtušil s úsměvem.

K psychické i herní pohodě mu napomáhá čím dál lépe fungující souhra se spoluhráči z třetí formace, jimiž jsou Lukášové Klimek a Cingel. "Teď nám to s kluky skvěle klape. Už minulé zápasy jsme hráli dobře, takže nám kouč dává více důvěry a hrajeme více," podotkl Sabolič.

V neděli pro slovinského reprezentanta bylo navíc dalším potěšením, že narazil na dva krajany, s nimiž si mohl po středočeském derby trochu více popovídat. "Luku Vidmara tak dobře neznám, ale Mitja (Robar) je můj hodně dobrý kamarád. Už na ledě jsme stihli prohodit pár slov," uvedl Sabolič.

Reklama

Související témata: