Hlavní obsah

Liberečtí neuspěli. Valskému disciplinárka trest neprominula, Vampolovi pokutu potvrdila

Praha

Liberecký útočník Jakub Valský neuspěl se svou žádostí o prominutí zbytku trestu na tři zápasy, z něhož už si dvě třetiny odseděl. Šestadvacetiletý hráč tak za svůj faul kolenem v utkání proti Plzni musí vynechat i dnešní souboj proti mistrovskému Zlínu. Proti pokutě ve výši deseti procent základní měsíční odměny za nafilmovaný pád se odvolal i Valského spoluhráč Petr Vampola, ani v jeho případě však disciplinárka svůj verdikt nepřehodnotila.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Obránce Liberce Ondřej Vitásek (vlevo) a útočník Petr Vampola se radují z gólu proti Mladé Boleslavi.

Článek

Ve Valského případu disciplinární komise neshledala žádné nové skutečnosti, které by prominutí zbytku trestu ospravedlňovaly. „Jakub Valský se přestupku „Faul kolenem" dopustil jako třetí v souboji, přičemž protihráč nebyl v držení kotouče a protože byl vázán soubojem s jiným hráčem, měl minimální možnost se střetu vyhnout," píše se v prohlášení.

Vampola se proti pokutě za svůj nafilmovaný pád v duelu s Plzní obhajoval, že jeho jednání předcházel nedovolený zákrok soupeře. Zároveň prý není typem hokejisty, který by pády přibarvoval. Disciplinárka sice uznala, že Jan Schleiss se s největší pravděpodobností dopustil nedovoleného bránění, jeho zákrok ale nebyl natolik tvrdý, aby vyvolal tak intenzivní reakci. „Petr Vampola při něm prokazatelným způsobem pád zvýraznil, aby ovlivnil úsudek rozhodčích a docílil výhody pro vlastní mužstvo," uvedla disciplinární komise.

Ta se na svém zasedání zároveň zabývala incidentem z nedělního utkání mezi Karlovými Vary a Plzní. Hostující fanoušci v něm vhodili na ledovou plochu několik tenisových míčků a zápas tak byl zhruba na minutu přerušen. Jelikož šlo o první podobné provinění v utkání pořádaném Karlovými Vary, bylo klubu uloženo napomenutí.

Reklama