Hlavní obsah

Pardubice - Hradec Králové 5:2Pardubice porazily i díky čtyřem bodům Sýkory východočeského rivala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Nahodil 1 : 0
8. Špaček 2 : 0
20. Dej 2 : 1
37. P. Sýkora 3 : 1
39. P. Sýkora 4 : 1
58. Šimánek 4 : 2
60. Zohorna 5 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic porazili v 17. kole extraligy ve východočeském derby Hradec Králové 5:2 a oplatili soupeři prohru 2:3 z úvodního souboje v sezóně. Čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí se na vítězství podílel útočník Petr Sýkora.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubičtí útočníci Tomáš Zohorna (vlevo) a Petr Sýkora se radují z gólu.

Článek

Druhé východočeské derby v sezóně bylo už několik hodin předem vyprodané. Zápas tak provázela velmi bouřlivá atmosféra, kterou zajišťovaly nápaditými pokřiky a transparenty oba fanouškovské tábory.

I hráči na ledě se podle toho činili. První šanci utkání neproměnil osamocený Kudrna a mohlo ho to mrzet. Za chvíli totiž dostali domácí k dispozici přesilovou hru a Benákovu střelu od modré chytře tečoval Nahodil. Aktivní nástup Pardubic pak vyjádřil dalším gólem Špaček, který se prosadil mezi čtyřmi soupeři. Mladý útočník skóroval i v prvním vzájemném utkání.

Až s dvoubrankovým mankem se Hradec tlačil více do útoku a postupně dorovnával poměr střeleckých pokusů. Kristanovi jednou pomohlo štěstí, když se dostal mimo své postavení a kotouč jen těsně minul jeho branku. V závěru třetiny při vyloučení Nahodila už ale inkasoval. Frühaufovo nahození se před Kristanem odrazilo přesně na hůl neobsazenému Dejovi.

Hektické tempo ani nadále neopadalo, ale na gólové šanci museli diváci trpělivě čekat. Hradečtí hokejisté si i díky přesilovým hrám vynutili převahu, kterou ale nedokázali zúročit vyrovnávací brankou. Pardubicím naopak stačil jeden povedený útok, po kterém Sýkora ranou z úhlu nachytal Kantora.

Krátce poté se na ledě strhnuly dvě potyčky, ve kterých se utkali Cetkovský s Koptou a Marcinko s Valcourtem. V obou případech se soupeři spíše jen přetahovali, a tak každý zápasník vyfasoval od rozhodčích dvojitý menší trest s osobním desetiminutovým přídavkem.

Vášnivé chvíle prospěly domácím, kteří půl minuty poté znovu udeřili. Špaček vyslal do sóla Sýkoru, který i přes faul dokázal dotlačit kotouč do sítě. Hradečtí trenéři na tříbrankovou ztrátu reagovali změnou v brance, do třetí třetiny nastoupil Pavelka. A hned zkraje třetí části měl dost práce, když si musel poradit se střelami Nahodila a Koláře.

Pardubice se zaměřily na hlídání cenného náskoku a soupeře k ohrožení Kristana vůbec nepouštěly. Jednou z výjimek byla přesilová hra, kterou však hosté nedokázali využít. Mountfield se ke snižující brance propracoval až dvě a půl minuty před koncem, kdy se trefil Šimánek. Hradec pak odvolal brankáře a vynutil si nápor, ale Zohorna ranou do prázdné branky rozhodl.

17. kolo hokejové extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Mountfield Hradec Králové 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Nahodil (Benák, Tybor), 8. Špaček (P. Sýkora), 37. P. Sýkora (T. Zohorna), 39. P. Sýkora (M. Špaček), 60. T. Zohorna (P. Sýkora) - 20. Dej (Dietz, Frühauf), 58. Šimánek (Slovák). Rozhodčí: Homola, Hejduk - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 9:9, navíc Cetkovský, Marcinko - Valcourt, Kopta všichni 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 10 194.
Pardubice: Kristan - Píša, Čáslava, Benák, Havlík, Korím, Gregorc - P. Sýkora, M. Špaček, T. Zohorna - Radil, Nahodil, Tybor - Kolář, Marcinko, Cetkovský - Endál, Kaut, Voženílek. Trenéři: Venera a M. Říha ml.
Hradec Králové: Kantor (41. J. Pavelka) - Slovák, Vydarený, Pláněk, Dietz, Jank, Frühauf - Kudrna, Mertl, Šimánek - Skokan, Kukumberg, Dej - Švagrovský, Tvrdík, Pospíšil - P. Beránek, Kopta, Valcourt. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice