Hlavní obsah

Olomouc - Brno 2:4Brno opět porazilo Olomouc a utnulo její vítěznou sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Herman 1 : 0
11. Ton 1 : 1
20. Herman 2 : 1
25. Němec 2 : 2
37. Němec 2 : 3
46. Ton 2 : 4
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce prohráli v dnešním souboji 17. extraligového kola s Brnem 2:4. Kometa tak ovládla shodným výsledkem i druhý vzájemný souboj v sezoně a připsala si čtvrtou výhru za posledních pět utkání, pokaždé přitom zapsala všechny tři body. Domácím naopak skončila série čtyř výher v řadě, přestože po první třetině vedli 2:1. Zápas měl jen tři střelce - po dvou gólech zaznamenali domácí Jakub Herman i hostující Petr Ton s Vojtěchem Němcem, jež přidali i asistenci.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Olomoucký útočník Jakub Herman (vlevo) a obránce Komety Petr Kuboš.

Článek

Trenéři Mory udělali oproti duelu ve Zlíně jednu změnu, když se do sestavy vrátil uzdravený obránce Skrbek. Kometa poprvé nasadila posilu z Finska Honejska. Olomouc měla v úvodu převahu, do dobrých šancí se dostali Marosz a Laš, hostující gólman Čiliak ale odolal. Kometa odpověděla nebezpečným pokusem Němce ve čtvrté minutě. O minutu později už Olomouc vedla - po akci Vyrůbalíka s Hrňou zakončoval do prázdné branky Herman.

Kometa mohla srovnat v početní převaze, Honejska vychytal Vošvrda. Ve druhé přesilovce Brna už vyrovnal Ton. Hanáci měli v první třetině potíže s disciplínou a v 15. minutě šli potřetí na trestnou lavici, ale přežili bez úhony a v poslední minutě byli Hermanovou zásluhou zpět do vedení.

Druhá část začala obrovskou šancí Komety, opět se vyznamenal Vošvrda, na druhé straně ohrozili Čiliaka Hrňa s Rácem, ale i zde byl brankář úspěšnější než střelci. Ve 25. minutě hosté srovnali. Ton ujel obraně Mory a jeho pokus dorazil za Vošvrdova záda Němec.

Nedlouho po polovině utkání došlo k větší potyčce, v níž byli nejaktivnější Majeský s Vondráčkem a Dlouhý s Dujsíkem. Olomouc po ní hrála přesilovku, kterou ovšem nevyužila. A hosté trestali, když ještě do přestávky poslal hosty dnes poprvé do vedení Němec.

Třetí část začala Mora oslabením, jež přestála. Ve 43. minutě Káňovu tutovku parádně vychytal Vošvrda. Na druhé straně ujel obráncům Komety Dlouhý, ale i Čiliak se činil. Ve 46. minutě ovšem ukázal bekům Hanáků záda opět Ton a zvýšil na 4:2. Kohouti se snažili s vývojem ještě něco udělat, ale Kometa ukázala, že je momentálně silnější a Hanáky do šancí nepouštěla. Výjimkou byla 54. minuta, Pateru ovšem opět vychytal Čiliak.

17. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Kometa Brno 2:4 (2:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Herman (Hrňa, Vyrůbalík), 20. Herman - 11. Ton (J. Hruška, Kempný), 25. V. Němec (Ton), 37. V. Němec (Dujsík, J. Hruška), 46. Ton (V. Němec, Kuboš). Rozhodčí: Hodek, Pavlovič - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 10:9. Využití: 0:1. Diváci: 5500 (vyprodáno).
Olomouc: Vošvrda - Majeský, Vyrůbalík, Houdek, Skrbek, Rašner, Ondrušek, Škůrek - Rác, Marosz, Cibák - Jergl, Patera, Buc - Hrňa, Herman, Laš - Kucharczyk, J. Knotek, R. Dlouhý. Trenéři: Fiala a Dopita.
Kometa Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Dlapa, König - Ton, V. Němec, J. Hruška - Honejsek, L. Čermák, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Burian - P. Mrázek, Kusko, Dočekal. Trenéři: Kýhos a K. Beran.

Reklama

Související témata: