Hlavní obsah

Liberec - Zlín 3:2Liberec v nově pojmenované hale udolal mistrovský Zlín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Radivojevič 1 : 0
4. Šimek 2 : 0
11. Köhler 2 : 1
32. Radivojevič 3 : 1
48. Holík 3 : 2
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce porazili v utkání 17. kola extraligy Zlín těsně 3:2 a úspěšně tak pokřtili Home Credit Arenu, jak se ode pátku jmenuje jejich domovský stánek, dosud známý pod názvem Tipsport Arena. Domácí poslal do vedení už po devíti vteřinách útočník Branko Radivojevič, vítěznou se však ukázala až jeho druhá trefa ze 32. minuty.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký brankář Ján Lašák

Článek

Před nejvyšší návštěvou sezóny v Liberci ve výši téměř šesti tisíc diváků měli domácí raketový start a Radivojevič jim krátce po úvodním buly vystřelil vedení. Zkušený slovenský forvard tak oslavil svou premiérovou trefu v dresu Bílých Tygrů. Rychlý úspěch domácí povzbudil a v dalších minutách byli mnohem aktivnější, což jim brzy vyneslo přesilovku. A s tou naložili skvěle, když po její polovině napřáhl na modré Šimek a bylo to 2:0.

Berani se však vrátili brzy do hry, když v 11. minutě využil přesilovku Köhler a snížil. Inkasovaný gól ale domácími neotřásl, aktivita byla i nadále na jejich straně. Ve 14. minutě minul jen o centimetry Urban, další šance měli Ulrych i Bartek. Na druhé straně si Lašák poradil s pokusem Vlacha. Přesilovku při vyloučení Výtiska hosté nevyužili. V samém závěru třetiny se do šance dral Bulíř, ale jeho střela byla zablokovaná mimo.

Začátek druhé třetiny pro Bílé Tygry už tak úspěšný nebyl, i když Kašíkovu branku ostřelovali i díky početní výhodě ze všech stran. Během ní došlo i ke kuriózní situaci, kdy domácí kapitán Výtisk byl nejprve vyloučen za pád pod nohy, ale po debatě mezi rozhodčími byl jeho trest zrušen. O několik minut později ale putoval na trestnou lavici Kajínek a při jeho trestu se několikrát předvedl gólman Lašák.

Chvilku na to byl opět signalizován trest pro domácí, ale v přerušené hře se nakonec sudí shodli na tom, že jeden ze zlínských hráčů byl zasažen holí spoluhráče. Jakmile pak Kajínek skočil na led, sebral vyhozený puk a řítil se sám na Kašíka, ten však jeho nájezd ustál. Kapituloval ale ve 32. minutě, kdy ho přímo z buly překonal jeho spoluhráč Vlach. Proti němu stál na buly Radivojevič a i když souboj o puk prohrál, připsal si na konto druhý gól v utkání.

Hned na začátku třetí třetiny se do slibné šance dostala liberecká trojka Bartek, Bulík a Vampola, ale Vampola neuspěl v zakončení. Pak domácí přestáli krátké oslabení ve třech. Sami pak hru v pěti proti třem ale rovněž nedovedli ke gólové tečce a v pokračující klasické přesilovce jim naopak sebral klid kontaktním gólem Holík. Uklidnit domácí řady mohl Vampola, jenže opět nedal. Teč Radivojeviče skončila na horní tyčce.

V závěru se Zlín nadechl k velikému tlaku, odvoval z branky Kašíka, ale skandovaný potlesk a mexické vlny dohnaly domácí ke třem bodům.

17. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - PSG Zlín 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Radivojevič (P. Jelínek), 4. Šimek (Bartek), 32. Radivojevič - 11. Köhler (Marušák, O. Horák), 48. Holík (F. Čech). Rozhodčí: Šindler, Turčan - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:4, navíc Čajánek (Zlín) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5981.
Liberec: Lašák - Vitásek, D. Kajínek, Šimek, Výtisk, Ulrych, Voráček - Bakoš, P. Jelínek, Radivojevič - Bartek, Vampola, Bulík - Bulíř, Filippi, Kica - A. Dlouhý, T. Urban, Jass. Trenéři: Čada, M. Černý a Láska.
Zlín: Kašík - Marušák, O. Horák, Řezníček, Urbanec, Žižka, Valenta - Okál, Leška, Köhler - Holík, Roman Vlach, Říčka - Ondráček, Čajánek, O. Veselý - Důras, Šlahař, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články