Hlavní obsah

Zlín - Vítkovice 5:2Zlín porazil Vítkovice a ukončil sérii proher, rozhodl za minutu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Vlach 1 : 0
28. Húževka 1 : 1
36. Čajánek 2 : 1
36. Holík 3 : 1
36. Okál 4 : 1
42. Burger 4 : 2
58. Ondráček 5 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína porazili v zápase aktuálně nejhorších týmů extraligy Vítkovice 5:2 a ukončili tak sérii čtyř porážek. Úřadující mistr rozhodl duel 18. kola v 36. minutě, kdy v rozmezí 39 sekund vstřelil tři branky. Zlín je i nadále poslední, na třinácté Vítkovice ale ztrácí už jen dva body.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Ondřej Roman z Vítkovic (vlevo) stíhá zlínského Petra Holíka.

Článek

Hned první vážnější šance zápasu skončila gólem. Roman Vlach našlápl ve středním pásmu, přešel přes vítkovické obránce a kličkou do forhendu poslal domácí do vedení. Zanedlouho mohl po chybě Malce zvýšit Veselý, ale nedokázal před bránou zpracovat puk.

Na druhé straně zahřál Kašíka Káňa, ale narazil jen na beton zlínského brankáře. Neprosadil se ani v samostatném úniku Svačina a v samotném závěru první části Szturc, když Kašík neudržel ránu Kováře.

Do druhé třetiny vstoupili domácí aktivně, nebezpečná byla teč kapitána Čajánka. Poté se na trestnou lavici posadil nejprve Okál a následně i Valenta. Vítkovice tak měly k dispozici dvojnásobnou přesilovku v trvání 91 sekund. Svačina však trefil jen tyč. Po srovnání počtu hráčů na ledě se ale hosté prosadili. Ve 28. minutě vyrovnal Húževka.

Klíčová pasáž utkání přišla ve 36. minutě. Nejprve ze skrumáže dotlačil puk za záda Dolejše kapitán Čajánek, o 27 sekund později se zblízka prosadil Holík a vzápětí z vrcholku kruhu se prosadil Okál. Zlínu ke vstřelení tří branek stačilo jen 39 vteřin.

Vítkovice se ze studené sprchy o přestávce zvládly oklepat a hned na začátku třetí třetiny v přesilovce snížily. Svoboda našel mezi kruhy zcela osamoceného Burgra, který prostřelil Kašíka. Vrátit tříbrankové vedení domácím mohl Čajánek, ale puk do branky neprotlačil.

Na druhé straně dostal dobrou příležitost ke skórování Neměc, ale puk mu v nejdůležitějším momentu uskočil. Zápas následně okořenil také pěstní souboj Veselého a Svobody. Dalším útočníkem hostů, který mohl duel zdramatizovat, se stal Svačina, ani on ale Kašíka nepřekonal. Vítkovicím se střelecky nedařilo, což potvrdil i zanedlouho Zíb, který ve výborné pozici hodně minul tři tyče. Zlínskou výhru tak potvrdil Ondráček.

18. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Vítkovice Steel 5:2 (1:0, 3:1, 1:1)
Branka a nahrávky: 3. Roman Vlach (Marušák, O. Horák), 36. Čajánek (Ondráček), 36. Holík (Roman Vlach), 36. Okál (F. Čech, Leška), 58. Ondráček (Čajánek, Žižka) - 28. Húževka (Szturc, Stehlík), 42. Burger (T. Svoboda, Šenkeřík). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. Diváci: 3882.
Zlín: Kašík - Marušák, O. Horák, Kotvan, Urbanec, Žižka, Valenta - Okál, Leška, Köhler - Holík, Roman Vlach, Říčka - Ondráček, Čajánek, O. Veselý - F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Vítkovice: Dolejš - Zíb, Malec, Stehlík, L. Kovář, Čerešňák, Šenkeřík - Huna, Roman, Svačina - T. Svoboda, Burger, E. Němec - Vandas, Húževka, Szturc - Šedivý, Jan Káňa. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Reklama

Související témata: