Hlavní obsah

Hradec Králové - Karlovy Vary 5:2Čtyřgólová první třetina přinesla Hradci výhru nad K. Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Mertl 1 : 0
12. Kudrna 2 : 0
14. Nedvídek 3 : 0
14. Kudrna 4 : 0
23. Tomeček 4 : 1
38. Pláněk 5 : 1
47. Duda 5 : 2
Záznam online reportáže

Perfektní první třetina, v níž nastříleli čtyři branky, přinesla hokejistům Hradce Králové v 18. kole extraligy výhru na Karlovými Vary 5:2. Západočeši tak venku prohráli desátý z jedenácti zápasů v sezóně.

Foto: David Taneček, ČTK

Královéhradečtí hokejisté slaví vítězství.

Článek

Do domácí sestavy se od začátku nedostal zkušený zadák Vašíček, jenž se do hry zapojil až ke konci první třetiny. Jenže to už bylo prakticky rozhodnuto.

Vstup do zápasu měl totiž Mountfield neuvěřitelný. Ve 14. minutě vedl 4:0 a v karlovarské brance už nebyla tradiční jednička Závorka. Ani jeho náhradník Habal však nebyl pro domácí - aspoň na začátku - velkou překážkou. Hned druhá střele, jež na něj mířila, totiž skončila v brance. Kudrna tečoval do sítě nahození Šimánkovo nahození a zvýšil právě na 4:0.

Pro zkušeného útočníka to byl už třetí kanadský bod v utkání. Jeho představení začalo hned v 1. minutě, kdy objel branku a jeho pokus dorazil do sítě spoluhráč Mertl. Branka padla ve 34. vteřině střetnutí. Druhý gól přišel ve 12. minutě, kdy Kudrna zblízka přehodil puk přes Závorkův beton.

Pak už přišla pro karlovarské osudná 14. minuta, v níž domácí skórovali dvakrát. Nejprve Nedvídek uklidil do branky odražený puk po Pospíšilově střele. Po tomto zásahu odešel na střídačku Závorka, jeho náhradníka Habala však uvítal ještě ve stejné minutě gólem Kudrna.

Od druhé třetiny tempo v podání domácích viditelně opadlo a hosté toho ihned využili. Po zmatku před brankou skóroval Vojtěch Tomeček a od té chvíle držel domácí především brankář Kantor. Ten si výborně poradil se střelami Radima Hrušky, kterou chytil efektně lapačkou, i zkušeného Skuhravého. Hosté se pokoušeli stav zkorigovat, ale jejich snahu uťal ve 38. minutě Pláněk. Obránce, jenž byl premiérově nominován do národního mužstva, se trefil v přesilovce ranou od modré čáry.

V závěrečné části se blýskl krásným gólem karlovarský kapitán Duda, který 'ukličkoval' brankáře Kantora. Jinak byli oba gólmani perfektní, Habal například zmařil Kudrnovi šanci na hattrick, jeho střelu zblízka ztlumil pod ramenem. Na druhé straně zase Kantor zvládl Heizerův samostatný nájezd.

18. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Energie Karlovy Vary 5:2 (4:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Mertl (Kudrna), 12. Kudrna (Slovák, Mertl), 14. Nedvídek (Pospíšil, Tvrdík), 14. Kudrna (Šimánek, Mertl), 38. Pláněk (Dej) - 23. V. Tomeček (Harant, Balán), 47. Duda (R. Hruška). Rozhodčí: R. Polák, Wagner - Bláha, Špůr. Vyloučení: 2:4, navíc Skuhravý (K. Vary) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 4152.
Hradec Králové: Kantor - Slovák, Vydarený, Pláněk, Dietz, Jank, Frühauf, Vašíček - Kudrna, Mertl, Šimánek - Skokan, Kukumberg, Dej - Nedvídek, Tvrdík, Pospíšil - P. Beránek, Kopta, Valcourt. Trenéři: Draisaitl a Kučera.
Karlovy Vary: Závorka (14. Habal) - Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Šmach, Deyl, T. Dvořák - Duda, J. Kverka ml., Vachovec - D. Hruška, Skuhravý, Heizer - V. Tomeček, Balán, R. Pšurný - Koblasa, R. Hruška, Štals. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.

Reklama