Hlavní obsah

VIDEO: Blíž už být nemůžete! Díky kameře v helmě se podívejte, jak extraligu vidí samotní hráči

Praha

Jak vypadá extraligový zápas z hlediště nebo od televizní obrazovky, každý hokejový fanoušek dobře zná. Ovšem jak vnímají utkání samotní hráči? Jak moc dávají na ledě průchod emocím, jak z jejich pohledu vypadá střet se soupeřem? Nyní to můžete zjistit, třinecký obránce Lukáš Galvas totiž nedělní duel osmnáctého kola proti Liberci odehrál s kamerou zabudovanou ve své helmě!

Hokej pohledem hráče.

 
Článek

V rámci českých hokejových soutěží byla kamera v helmě některého z hráčů použita vůbec poprvé. V průběhu sezóny ji bude vždy nosit ten hokejista, který ovládne anketu Radegast index hráč měsíce. Ta je složena ze tří parametrů - počtu zblokovaných střel, čistých střetů s protihráčem a zároveň statistiky plus minus, která se zaměřuje na hráčově účasti na ledě při vstřelených a obdržených brankách.

V měsíci říjnu tuto statistiku ovládl právě Lukáš Galvas a měl tak tu čest zabudovat si kameru do helmy jako první. „Důkladně jsme to testovali, takže se stejně jako fanoušci těším, až uvidím výsledek z ostrého zápasu," říkal Galvas před utkáním s Bílými Tygry. „Dokonce nevím o tom, že by něco podobného bylo k vidění v cizině, takže pro hokejové fanoušky to bude skutečně unikátní pohled na hru," doplnil.

Reklama