Hlavní obsah

Po Litvínovu si na rozhodčí stěžuje i Sparta. A také po utkání se Zlínem

Praha

Po hokejovém Litvínovu si na řízení zápasu ze strany rozhodčích stěžuje i pražská Sparta. A i holešovickému klubu se nelíbí, jaký výkon podali sudí v duelu proti Zlínu. Sparta se s Berany utkala v neděli v rámci 21. kola extraligy a prohrála v prodloužení, stejně jako v pátek ve Zlíně Litvínov.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zlínský Roman Vlach překonává z trestného střílení sparťanského brankáře Filipa Novotného.

Článek

„Vybrali jsme tři situace, které jsme zaslali vedení soutěže a čekáme na jejich vyjádření či stanovisko Komise rozhodčích. Po dvou ze tří - dle našeho názoru špatně posouzených situací, zejména nesmyslně nařízeném trestném střílení - jsme inkasovali, což bereme jako hrubé ovlivnění zápasu," uvedl sportovní manažer Sparty Patrik Martinec na klubových stránkách.

Na co si stěžuje Sparta:
Situace č.1 - Trestné střílení po zákroku obránce Pilaře: "Podle našeho názoru zcela nesmyslně nařízené trestné střílení, z něhož vstřelil soupeř první branku utkání."
Situace č.2 - Nepotrestané držení útočníka Hlinky: "Jednoznačné držení za dres, které nebylo potrestáno. Naopak Hlinka dostal dvouminutový trest."
Situace č.3 - Nepotrestané držení útočníka Hlinky: "Jednoznačné držení za brankou, které nebylo potrestáno. Soupeř několik vteřin poté vstřelil branku na 3:3"

Nedělní duel řídili sudí Martin Homola a Vladimír Pešina. Podle Martince se všeobecně čeští arbitři nedrží mezinárodních trendů, na což doplácí zejména reprezentační tým.

„Na každé mezinárodní akci máme problém s velkým množstvím vyloučení. Je potřeba, aby se úroveň rozhodování v české extralize přiblížila trendu IIHF zejména v případech faulů hokejkou, držení, nedovoleného bránění a podobných zákroků. Blíží se domácí mistrovství světa a všichni si přejeme, aby česká reprezentace zaznamenala úspěch. I proto je nutné, aby si čeští hráči zvykli na mezinárodní trend posuzování zákroků," dodal Martinec.

Reklama

Související témata: