Hlavní obsah

Hradec Králové - Třinec 1:5Třinec nasázel Hradci pět branek a upevnil si první příčku v extraligové tabulce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Kreps 0 : 1
16. Nedvídek 1 : 1
18. Foltýn 1 : 2
38. Trončinský 1 : 3
39. Polanský 1 : 4
41. Orsava 1 : 5
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Třince přerušili Hradci Králové v Tipsport extralize sedmizápasovou sérii domácích výher. Ve čtvrteční předehrávce 22. kola zvítězili na ledě východočeského celku 5:1 a upevnili si první příčku v tabulce. Druhý Litvínov ztrácí na Oceláře aktuálně pět bodů, má ale utkání k dobru.

Foto: David Taneček, ČTK

Třinečtí hokejisté slaví vítězství v Hradci Králové. Zleva útočník Marek Růžička, brankář Šimon Hrubec a forvard Lukáš Jašek.

Článek
Fotogalerie

Hradec potvrdil, že na Třinec v této sezóně neumí. Na jeho stadiónu utrpěl potupný šestigólový debakl a také ve vlastním prostředí se mu nedařilo.

Skóre otevřel v 11. minutě Kreps, na jehož branku zareagoval o minutu později junior Nedvídek, jenž si zkušeně počkal a trefil se přesně pod Hrubcovu vyrážečku. Také odpověď Ocelářů byla blesková. Tvrdá Foltýnova střela v 18. minutě propadla Kantorovi pod rukou. Pro dvacetiletého obránce to byla první branka ve druhém startu v extralize. Nakonec to byl gól vítězný.

Hosté ve druhé třetině předvedli, že se cítí výborně ve chvílích, kdy je na ledě nerovnovážný stav. Nejprve potvrdili, že jsou týmem, jenž je nejvíce vylučovaný, pokud jde o dvouminutové tresty. Ve čtyřech oslabeních za třetinu ale ani jednou neinkasovali, i když Mertl se Šimánkem měli velké šance. Na hradecké hře v početní výhodě měl vliv i fakt, že kvůli zraněným zádům nenastoupil do první formace matador Kudrna.

Trončinský s Polanským navýšili vedení

Naopak hosté v přesilovkách dvakrát udeřili. Nejdříve se štěstím, Trončinského křížnou přihrávku v 38. minutě srazil bruslí do branky hradecký útočník Červený. A o minutu později stačila hostům jen dvanáct vteřin trvající převaha pět na tři, již podražením zapříčinil také brankář Kantor. Dorážkou se prosadil kapitán Polanský.

Pokud domácí mysleli před třetí třetinou na zvrat, záhy byli vyvedeni z omylu. Ve 23. vteřině závěrečné části se trefil pod horní tyč reprezentant Orsava. Kantora překonal v signalizované výhodě - a Třinec v této situaci skóroval v utkání podruhé, podobně padla i Foltýnova branka.

Hradci ke snížení nemohla ani série přesilovek, třinecký počet vyloučení se nakonec zastavil na čísle devět. Oceláři tak zakončili šňůru čtyř zápasů na kluzištích soupeřů třetí výhrou.

Hokejová Tipsport extraliga, předehrávka 22. kola:
Hradec Králové - Třinec 1:5 (1:2, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 16. Nedvídek (Frühauf, Kovářů) - 11. Kreps (Orsava), 18. Foltýn (Nosek), 38. Trončinský (Polanský), 39. Polanský (Nosek, Dravecký), 41. Orsava (Žejdl, Kreps). Rozhodčí: Fraňo, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:9. Využití: 0:2. Diváci: 4226.
Hradec Králové: Kantor - Pláněk, Vydarený, Slovák, Jank, Frühauf, P. Mikuš, Piegl - Dej, Mertl, Šimánek - Tvrdík, Kukumberg, Červený - P. Beránek, Kopta, Valcourt - Kovářů, R. Pilař, Nedvídek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.
Třinec: Hrubec - Trončinský, Linhart, Nosek, L. Doudera, Matyáš, M. Doudera, Foltýn - Hrňa, Kreps, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Rákos, M. Růžička, Rufer - Jašek, Kindl, Matuš - Žejdl. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Reklama

Související témata: