Hlavní obsah

Olomouc - Litvínov 4:5Hübl rozhodl o výhře Litvínova v Olomouci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Buc 1 : 0
8. Písařík 1 : 1
14. Majdan 1 : 2
20. Jánský 1 : 3
26. Knotek 2 : 3
40. Skrbek 3 : 3
41. Cibák (trestné střílení) 4 : 3
44. Jánský 4 : 4
46. Hübl 4 : 5
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté druhého Litvínova vyhráli ve 22. kole extraligy na ledě Olomouce 5:4, zabrali tak po dvou porážkách a drží se o dva body za vedoucím Třincem. Duel plný zvratů rozhodl v 46. minutě v přesilové hře Viktor Hübl. Nováček nejvyšší soutěže vyšel naprázdno poprvé po čtyřech zápasech a utrpěl teprve třetí prohru z posledních deseti utkání.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Rostislav Marosz (vepředu) z Olomouce a litvínovští Filip Pavlík (vlevo) a Tomáš Pavelka.

Článek

Domácí do utkání vstoupili lépe a přesně po minutě hry se radovali z vedení. Skrbkovo nahození tečoval za uzdraveného gólmana Francouze Buc. Litvínov se vzápětí ubránil i při 32 vteřin trvajícím oslabení tří proti pěti. Navíc mohl v oslabení i vyrovnat, když po pádu Majeského ujel Trávníček, ale na Vošvrdu nevyzrál.

Verva se dočkala v osmé minutě, kdy se natlačil z roku před branku Pisařík a olomoucký gólman kapituloval. Ve 14. minutě otočil stav s koncem trestu Majeského střelou od modré čáry Majdan. Před koncem úvodní části mohl nejdříve vyrovnat Marosz, ale Francouze nepřekonal. Vzápětí se prosadili hosté, když 12 sekund před pauzou po přihrávce Ručinského skóroval Jánský.

Olomoucké ale vývoj první třetiny nepoložil. Zpět do hry se dostali ve 26. minutě, když vybojoval puk Kucharczyk a po následné akci Dlouhého snížil osamocený Knotek. Domácí měli ve druhém dějství navrch a dočkali se osm sekund před sirénou vyrovnání. Houdkovu střelu dorazil za Francouzova záda Skrbek.

Hned po 42 vteřinách závěrečného dějství faulován Hübl v šanci Cibáka, který se z trestného střílení střelou na lapačku nemýlil. Z vedení se ale radovali domácí jen 154 vteřin. Po Vyrůbalíkově chybě unikl Jánský a prostřelil Vošvrdu. Litvínov rozhodl při Knotkově trestu, při kterém se trefil z pravého kruhu Hübl. Domácí se snažili ve zbytku zápasu o vyrovnání marně.

22. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Verva Litvínov 4:5 (1:3, 2:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 1. Buc (Skrbek, Matai), 26. J. Knotek (R. Dlouhý, Kucharczyk), 40. Skrbek (Houdek, Kucharczyk), 41. Cibák z trestného střílení - 8. Písařík (Gerhát), 14. Majdan (Zeman), 20. Jánský (Ručinský, Kubát), 44. Jánský (Hübl), 46. Hübl (Kubát, Pavlík). Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:9, navíc Vyrůbalík (Olomouc) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5122.
Olomouc: Vošvrda - Majeský, Vyrůbalík, Houdek, Skrbek, Rašner, Ondrušek, Škůrek - Rác, Marosz, Cibák - Matai, Patera, Buc - Zuzin, Herman, Laš - Kucharczyk, J. Knotek, R. Dlouhý. Trenéři: Fiala a Dopita.
Litvínov: Francouz - Frolo, Kubát, Pavlík, T. Pavelka, Baránek, Zeman, Kousalík - Jánský, Hübl, Ručinský - Martynek, Piroš, Trávníček - Majdan, Šrámek, Jurčík - Písařík, R. Hanzl, Gerhát. Trenér: Rulík a M. Hořava st.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články