Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 3:1Plzeň porazila v utkání plném vyloučení doma Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Johnson 1 : 0
21. Indrák 2 : 0
36. Jelínek 2 : 1
60. Balej 3 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili ve 23. kole Liberec 3:1 a připsali si druhou výhru za sebou. I bez zraněného kapitána Ondřeje Kratěny dokázali Západočeši v utkání plném vyloučení uspět proti bojovnému soupeři, když se o vítěznou branku postaral svoji první letošní trefou Miroslav Indrák na začátku druhé třetiny.

Foto: Glück Dalibor, ČTK

Radost plzeňských hokejistů.

Článek

Úvod utkání poznamenala častá vyloučení. Již v páté minutě díky tomu získali hosté výhodu 86 vteřin dlouhé přesilovky pět na tři, ale domácí odolali. Naopak kotouč se po Výtiskově střele odrazil od zadního mantinelu k Johnsonovi vracejícímu se z trestné lavice. Jeho únik zastavil Bartek jen za cenu faulu. V následném trestném střílení ale americký útočník nestačil při pokusu o bekhendový blafák zakončit.

Indiáni poté nevyužili dvě početní výhody a při hře pět na pět si přes zvýšenou aktivitu v útočné třetině větší šanci nevypracovali. Až v 18. minutě nechali Tygři za brankou příliš prostoru aktivnímu Johnsonovi, jenž po rychlém výjezdu před Lašáka otevřel skóre. Hosté vzápětí nezvládli přečíslení dva na jednoho a krátce po zahájení prostřední části zvýšil Indrák tečí Mozíkovy střely na 2:0.

Domácí mohli své vedení ještě navýšit, ale proti Simonově dorážce zasáhl Lašák skvěle lapačkou a ve 23. minutě slovenský gólman zneškodnil i samostatný únik Hollwega. Z protiútoku neprostřelil Mensatora po přečíslení dvou na jednoho z levého kruhu Vampola. Hosté se dočkali až ve 26. minutě díky využité přesilovce, v níž usměrnil Jelínek do sítě střílenou přihrávku Bartka.

Přísný metr sudích se projevil také v polovině utkání, domácí ovšem neskórovali ani při 48 vteřin dlouhé dvojnásobné přesilovce, když Lašák vyrazil bombu Mozíka a vleže zneškodnil i dorážku Schleisse. V početní výhodě ztroskotal na druhé straně tváří v tvář Mensatorovi Filippi mířící mezi betony, v další přesilovce ve 33. minutě plzeňský gólman vyrazil svým levým betonem i voleje Jelínka z mezikruží a osamocený Kajínek z levého kruhu nemířil přesně.

Zvýšená aktivita Liberci přinesla před koncem druhé třetiny přesilovku čtyři na tři, ale větší příležitost měl až Kica na začátku závěrečné dvacetiminutovky, kdy z otočky pálil mimo odkrytou branku. Ve 48. minutě se při hře čtyři na čtyři protáhl až před Lašáka rozjetý Johnson, ale zakončil slabě. Tygři ve snaze o vyrovnání otevřeli hru a po přihrávce Baleje je mohl zblízka v 54. minutě potrestat Přikryl. V 59. minutě putoval na trestnou lavici Pletka, hosté znásobili přesilovku odvoláním Lašáka, ale pouze inkasovali do prázdné branky po dlouhém vyhození Baleje.

23. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branka a nahrávka: 18. Johnson (Moravčík), 21. Indrák (Mozík), 60. Balej (Mensator) - 26. Urban (Bartek). Rozhodčí: Lacina, Souček - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 10:6. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4051.
Plzeň: Mensator (44. - 45. Machovský) - Kadlec, Jeřábek, Mozík, D. Boháč, Kubka, Moravčík - Johnson, Kašpařík, Pletka - Indrák, Simon, Schleiss - J. Sýkora, Lev, Kubalík - Balej, Přikryl, Hollweg. Trenéři: Michal Straka, Čihák a J. Špaček.
Liberec: Lašák - Šimek, Výtisk, Kolmann, Voráček, Kajínek, Derner - Bakoš, Vampola, Radivojevič - Valský, Filippi, P. Jelínek - Bartek, J. Vlach, Krenželok - Jass, Urban, Kica. Trenéři: Čada a M. Černý.

Reklama

Související témata: