Hlavní obsah

Zlín - Hradec Králové 4:2Zlín porazil Hradec a odrazil se ode dna tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Vlach 1 : 0
8. J. Svoboda 2 : 0
11. Kukumberg 2 : 1
12. Vantuch 2 : 2
15. Ondráček 3 : 2
29. Čajánek 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína porazili ve 24. kole extraligy Hradec Králové 4:2. Obhájce titulu vyhrál za tři body poprvé po pěti kolech a odpoutal se ode dna tabulky. Beranům k tomu pomohla i domácí porážka Vítkovic se Spartou. Všechny branky na zlínském ledě padly v první polovině zápasu.

Foto: Glück Dalibor, ČTK

Kapitán Zlína Petr Čajánek a střelec Ondřej Veselý se radují.

Článek

Zlínští hokejisté bodovali čtyřikrát v řadě a hned v úvodu bylo jasně patrné, že dnes chtějí popáté a za všechny body. Ve čtvrté minutě se ocitl sám mezi kruhy Vlach, objel vyjetého Kantora a zakončení do prázdné brány mu nedělalo problém. Netrvalo dlouho a domácí udeřili podruhé. Krátce po přesilové hře Veselý přiťukl puk Svobodovi a tomu nestálo při úspěšném zakončení nic v cestě.

Jenomže i Hradec začal kousat, třeba pokusu Mertla chyběl ke gólové tečce jen kousek. A co si Berani těžce vypracovali, bylo během 22 vteřin pryč. Nejprve z kruhu propálil Hromadu Kukumberg a hned po něm procpal kotouč za betony zlínského brankáře Vantuch. Vedení zpět si mohli domácí vzít v početní výhodě, ale Leška v tutovce trefil jen beton Kantora. Vedoucí branka i přesto přišla. Sotva vyprchal trest Vašíčka, usměrnil Marušákovu ránu svou holí Ondráček a Zlín měl opět navrch.

Ve druhé třetině sehráli Východočeši dobře přesilovku, ale výsledkem byla jen levá tyč Hromadovy brány. Následně se zbytečně oslabili hosté, když hráli v šesti. Jako první byl v gólové situaci Svoboda, ale neuspěl, vzápětí však na modré napřáhl Valenta a šikovnou tečí vrátil Beranům dvoubrankový náskok Čajánek. Rychle odpovědět mohl Šimánek, ale zacílil jen vedle tyče.

Hned po pauze ohrozila Hromadu nebezpečná teč Mikuše, na druhé straně stálo štěstí zase při Kantorovi, když se po Říčkově střele puk odrazil od plexiskla zpět do jeho brankoviště. Následně se pokoušel brankáře hostí překonat po objetí brány Svoboda, ale puk mu v poslední fázi uskočil.

Pátou trefu domácí nepřidali ani při 46 sekund dlouhé přesilové hře pět na tři. V závěru sáhli hosté k power play, v níž puk tečoval těsně vedle vlastní brány Žižka, poté si vzali Mountfield oddechový čas na bojovou poradu, ale Zlínští se bez problémů ubránili.

Hokejová extraliga - 24. kolo:
PSG Zlín - Mountfield Hradec Králové 4:2 (3:2, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Roman Vlach, 8. J. Svoboda (O. Veselý, Čajánek), 15. Ondráček (Marušák), 29. Čajánek (Valenta, J. Svoboda) - 11. Kukumberg (Dej, Slovák), 12. Vantuch (Dietz). Rozhodčí: Pešina, Pavlovič - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Diváci: 3864.
Zlín: Hromada - Marušák, Řezníček, Kotvan, O. Horák, Žižka, Valenta - Ondráček, Leška, Köhler - Holík, Roman Vlach, Říčka - J. Svoboda, Čajánek, O. Veselý - Kubiš, Šťastný, Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Hradec Králové: Kantor - Pláněk, Vydarený, Slovák, Dietz, Frühauf, P. Mikuš, Vašíček - P. Beránek, Mertl, Šimánek - Dej, Kukumberg, Červený - Tvrdík, Troliga, Vantuch - Kovářů, R. Pilař, Nedvídek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Reklama

Související témata: