Hlavní obsah

Klepiš si zahrál poprvé v životě proti Slavii a řádil, i když se nejprve bál bučení diváků

Praha

Poprvé v životě nastoupil proti Slavii, kde se naučil hokej a do nedělního návratu ze švédského Färjestadu ani v extralize neoblékl jiný dres. Teď je útočník Jakub Klepiš ve službách Třince a svůj mateřský klub vůbec nešetřil. Jeden gól mu dal, na další dva přihrál a při vítězství Ocelářů 6:2 byl jasně nejlepším mužem na ledě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Třinecký útočník Jakub Klepiš a brankář Slavie Adam Svoboda si měli po utkání o čem povídat.

Článek

„Lhal bych, kdyby řekl, že to pro mě nebyl specifický zápas. Přemýšlel jsem, jestli na mě fanoušci tady třeba nebudou bučet, nebo mi jinak vyčítat, že jsem po návratu z ciziny vzal angažmá u Ocelářů, ale všechno bylo v klidu," líčil Klepiš, jehož jméno po utkání skandoval nejen hlouček třineckých fanoušků, ale nakonec i domácí kotel. „Dodatečně jim děkuju."

Třicetiletého útočníka, který se Slavií získal oba mistrovské tituly v roce 2003 i 2008, těšilo, že se mu naplnila jeho přání vyhrát i se dobře předvést. Od bývalého spoluhráče Bednáře se ale dočkal tradičního popichování. „Měl nějaké řeči, ale jak jsem mu dal jesličky, to ho docela uzemnilo. Nakonec ale říkal, že mě vybruslil, bylo to takové vzájemné hecování, to se od něj dalo čekat, " usmál se Klepiš.

Třinec využil celkem čtyři přesilovky, které sehrál doslova na jeden dotek, a pokaždé u toho byla čerstvá třinecká posila. „Připojil jsem se teprve v neděli a nebyl ještě moc prostor na společný nácvik početní výhody, ale se šikovnými hráči si porozumím rychle," usmál se mistr světa z roku 2010, na němž bylo znát, že se zase baví hokejem.

„Ve Färjestadu jsem jen honil puk po mantinelu a plácal do něj, obecně byl pro mě styl švédského klubu jen trápením. Tady si dokážu užít hru s českou chytrostí. Do Třince jsem chtěl kvůli tomu, jaký hokej předvádí i proto, že má mužstvo s nejvyššími ambicemi," uvažoval Klepiš, jenž za skalp Slavie vypisoval i prémii do kabiny. „Našli mě tam v sazebníku dost věcí, za které musím platit, udělali ze mě úplného nováčka."

Slavia padla potřetí za sebou při celkovém skóre 4:18. „Nejde mi do hlavy, co poslední týden předvádíme. Kdyby to mělo jít takhle dál, čeká nás pěkný sešup tabulkou," tvrdil gólman Adam Svoboda, který v zoufalství po druhé třetině ujel z branky. „Na Slavii bylo znát, že není úplně v pohodě," odtušil i Klepiš, jenž se vrátil do extraligy po šesti letech.

Ve švédské lize přitom odehrál 21 zápasů s bilancí šest branek a pět asistencí. „Nesedělo mi to tam, takže situace vyústila v oboustrannou dohodu o ukončení smlouvy," vysvětlil svůj trochu nečekaný odchod. Neměl pak na stole jen nabídku z Třince. Zájem projevily i kluby ze zahraničí, ale Klepiš se rychle rozhodl pro Oceláře.

„Vím, že nabídky byly čtyři, ale když mi agent řekl o zájmu Třince, ani jsem o nich nepřemýšlel. Čekáme se ženou navíc dítě, takže chci být doma," řekl. Do Třince ho nasměrovaly i osobní vazby. Z dlouhého působení ve Slavii se dobře zná se současným koučem lídra extraligové tabulky Jiřím Kalousem. „Chtěl jsem i do týmu s nejvyššími ambicemi a to Třinec splňuje," dodal Klepiš.

Reklama

Související témata: