Hlavní obsah

Liberec - Litvínov 4:3 SNLiberec porazil Litvínov v nájezdech a sesadil ho z čela tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Hanzl 0 : 1
25. Jurčík 0 : 2
27. Valský 1 : 2
36. Bartek 2 : 2
47. Pavlík 2 : 3
58. Vampola 3 : 3
65. Radivojevič (rozhodující nájezd) 4 : 3
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce porazili ve 24. kole extraligy Litvínov 4:3 po samostatných nájezdech a připravili tak Vervu o vedení v tabulce. Bílí Tygři prohrávali 0:2 a 2:3, přesto si nakonec po dvou vystoupeních, v nichž vyšli naprázdno, připsali dva body. Nájezdy rozhodl Branko Radivojevič.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu v samostatných nájezdech Branko Radivojevič (vpravo) a střelec třetího gólu Petr Vampola z Liberce.

Článek

Liberec nezačal severočeské derby vůbec dobře. Přestože si hned v úvodu vybojoval přesilovku, tak inkasoval. V oslabení ujel Hanzl a přestože byl tísněn, se štěstím překonal Lašáka. V polovině první třetiny se dostal do dobré příležitosti veterán Ručinský, který při litvínovské přesilovce nebezpečně bekhendem ohrozil Lašáka. Ten jeho střelu vytěsnil mimo branku.

Pak se připomněli i domácí: Krenželok najel ze strany před branku, ale Francouz si poradil. Tlak domácích pokračoval. Jass, který v prvním útoku nahradil zraněného Bakoše, se dravě probil až před branku, ale ani on Francouze nepřekonal. Pak nabídl domácím přesilovku Majdan. Bílí Tygři se usadili před Francouzem, ale žádná ze střel si nenašla cestu do sítě.

Hned v první minutě druhé třetiny nastřelil Kolmann Jánského a byl z toho bleskový kontr Litvínova a také výborný zákrok Lašáka. Hosté pak udeřili podruhé a po střele od modré čáry se radoval Jurčík. Bílí Tygři ale nesložili zbraně a o dvě minuty později se konečně radovali z gólu, když perfektní přihrávku Filippiho zakončil Valský.

Liberec mohl vyrovnat v přesilovce pět na tři. Bílí Tygři ale příliš kombinovali a Francouze pořádně neohrozili. Přesilovky ale dostaly hosty pod tlak a ve 36. minutě se v plném počtu prosadil kanonýr Bartek, který nádhernou střelou do horního rohu nedal Francouzovi šanci. Domácí pak se štěstím odolali v oslabení, přestože byli 83 vteřin jen ve třech - šance měli Kubát, Ručinský a právě Kubát pak ještě napálil tyč.

Ve 47. minutě hosté potrestali prohřešek Radivojeviče. Po souhře celé pětky střílel přesně a nekompromisně Pavlík. Liberec znásobili své úsilí, ale narážel na dobrou obranu Litvínova. S blížícím se koncem utkání se na liberecké hokejky začala vkrádat nervozita. Velmi rázně ji ale uťal v 58. minutě přesnou ranou z mezikruží Vampola. Enormní snaha Bílých Tygrů o vítěznou branku úspěchem neskončila a šlo se do prodloužení.

Hra poté začala oboustranně opatrně, ani jedno mužstvo se nehnalo riskantně dopředu. Na začátku 64. minuty přesto fauloval domácí Bartek. Skvěle sehraným oslabením ale Bílí Tygři dovedli utkání k samostatným nájezdům. V nich si vedli lépe, když v poslední sérii skóroval Radivojevič a rozhodl o tom, že bod navíc zůstal v Liberci.

Hokejová extraliga - 24. kolo:
Bílí Tygři Liberec - HC Verva Litvínov 4:3 po sam. nájezdech (0:1, 2:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 27. Valský (Filippi), 36. Bartek (P. Jelínek, Voráček), 58. Vampola (Šimek), rozhodující nájezd Radivojevič - 5. Hanzl (Gerhát, Zeman), 25. Jurčík (Frolo, Šrámek), 47. Pavlík (Kubát, Hübl). Rozhodčí: Šindler, T. Horák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3995.
Liberec: Lašák - Šimek, Výtisk, Kolmann, Voráček, Kajínek, Derner - Jass, Vampola, Radivojevič - Valský, Filippi, J. Vlach - Bartek, P. Jelínek, Krenželok - Kica, T. Urban, Víšek. Trenéři: Čada a M. Černý.
Litvínov: Francouz - Kubát, Frolo, T. Pavelka, Pavlík, Zeman, Kousalík - Jánský, Hübl, Ručinský - Martynek, R. Hanzl, Gerhát - Majdan, Piroš, Trávníček - Písařík, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a Hořava.

Reklama

Související témata: