Hlavní obsah

Daří se nám, do baráže v této sezóně nechceme, tvrdil boleslavský střelec Látal po výhře v Brně

Brněnským hokejistům se nepovedlo bodovat podvanácté v řadě. O ukončení jejich úspěšné série se postarala Mladá Boleslav, kterou nasměrovaly k výhře 3:2 úvodní dva góly v oslabení. Středočeské mužstvo se radovalo z tříbodového zisku počtvrté za sebou.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Martin Látal z Mladé Boleslavi dává gól brankáři Brna Marku Čiliakovi.

Článek

„Kometa byla pořádně rozjetá, a tak jsme přijeli do Brna s pokorou. Spoléhali jsme na rychlé brejky. Taktika nám vyšla náramně," liboval si Martin Látal, autor dvou boleslavských branek. „Měli jsme i trochu štěstí, nestává se často, aby nějaký tým dal dva ze tří gólů ve čtyřech. Při mé druhé brance jsem navíc zdaleka netrefil puk tak, jak jsem si představoval, ale přesto skončil v síti," usmíval se. „Teď se nám daří, mužstvo se semklo. Do baráže v této sezóně v žádném případě nechceme," předsevzal si Látal.

Druhým boleslavským hrdinou byl v úterním večeru v hale Rondo gólman Martin Růžička, který se poprvé postavil do branky po příchodu na hostování z Pardubic, kde se v této sezóně připravoval pouze s juniory.

„Důvěra trenérů mě potěšila, ale měl jsem trochu obavy, jak se mi bude po tak dlouhé zápasové pauze dařit. Kluci mně hrozně moc pomohli, výtečně bránili. Kometa se zvedla až v závěru, ale naštěstí jsme měli nahráno. Její dva góly přišly pozdě," oddechl si Růžička, který je v Boleslavi zatím na měsíc. „Pak se uvidí, co bude dál," nechtěl předjímat.

Brňané vyšli bodově naprázdno poprvé od 17. října, kdy padli v Hradci. „První dvě třetiny nám hrozně moc puků odskakovalo od hokejek. Inkasovali jsme kvůli našim nedůslednostem. Až v závěru jsme podali náš obvyklý výkon, ale aspoň na bod to nestačilo," posteskl si útočník Martin Dočekal.

Litoval, že spoluhráč Němec nesrovnal na konci prostřední dvacetiminutovky na 1:1. V čisté šanci trefil tyčku. „To se stává, neměl to tak jednoduché, jak se možná zdálo. Kdyby proměnil, zápas by se asi vyvíjel jinak. Je to ale pryč, nyní se musíme už soustředit na nedělní střetnutí s Hradcem," plánoval Dočekal.

Reklama

Související témata: