Hlavní obsah

Fantastické. Nikdy jsem nic podobného nezažil, dojalo Petružálka přivítání v Litvínově

Litvínov

Parádní premiéra! První start za Litvínov v extralize v probíhající sezóně ozdobil hokejový útočník Jakub Petružálek v zápase proti pražské Spartě hned vstřeleným gólem a asistencí na vítěznou trefu Hanzla. Výrazným dílem tak přispěl k obratu severočeského týmu z 0:2 a 2:3 až na 6:3!

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Nová posila Litvínova Jakub Petružálek (vpravo).

Článek
Fotogalerie

„Bylo to něco fantastického. Už uvítací choreo na tribunách s přivítáním od diváků mě nesmírně překvapilo. Nikdy jsem něco podobného nezažil, prostě neuvěřitelný zážitek, jaký si v paměti uchovám hodně dlouho," líčil Petružálek.

„Neměl jsem velké očekávání, ale zápas mi připomínal derby. Ukázala se síla a vnitřní jednota týmu. Odhodlání z kabiny jsme si přenesli i na led. Jediné, co tomu chybělo, byl gól, který by dal brankář Pavel Francouz," usmál se útočník, který se postupně dostal do tempa.

„V první třetině jsem se trošku rozdýchával. Pak jsem se už cítil skvěle. Extraligu jsem hrál po osmi letech a přece jen jsem zpočátku nevěděl, jak to může vypadat," připomněl návrat po dlouhé době.

Gól oslavil symbolickým gestem. Poslal rukou pozdrav do nebe, což byla vzpomínka na nedávno zesnulou přítelkyni. „Jestli přidám další branky, tak to zopakuji. V útoku jsem měl výborné spoluhráče. Robin Hanzl rozdává puky. A držel jsem se pokynů, že se musím pokoušet o střelbu. Jinak se dá těžko skórovat," podotkl navrátilec.

Trenér Radim Rulík si posilu pochvaloval: „Věděli jsme, jaké má Jakub kvality. Potvrdil to tím, že rychle zapadl do týmu."

Hübl prožil velký večer

Velký večer zažil i litvínovský útočník Viktor Hübl, který vstřelil dva góly a na další tři nahrál. Přitom se střelecky prosadil až v poslední minutě do prázdné branky při soupeřově power-play. „Zápas jsme si užili. Cením si kromě gólů i asistencí v průběhu hry, kdy jsme museli dohánět manko. Nakonec jsem si počkal se svým zakončením až na závěr a nestrachovali jsme se až do konce," prohodil Hübl spokojeně.

Díky pěti bodům si upevnil vedení v tabulce produktivity celé extraligy. „Je to příjemné. Už proto, že jsme prohrávali, ale dokázali jsme se zvednout. A těší nás, že jsme zdolali Spartu, která předtím vyhrála sedmkrát venku," pravil Hübl.

V předešlém vzájemném zápase vyhrál Litvínov na Spartě 1:0, tentokrát to byla větší přestřelka. „Vzpomínám si, že do Prahy jsme přijeli s defenzivnější taktikou a hráli jsme více zezadu. Doma jsme byli útočnější a hodně nám pomohla i podpora diváků. Každá výhra je cenná a zvlášť nad Spartou, která nás pronásleduje v tabulce," pokýval hlavou litvínovský útočník, který už pomýšlel na nedělní duel v Pardubicích.

„Zkusíme tam praktikovat stejný hokej jako proti Spartě. Jenom musíme být obezřetní na začátku, abychom zachytili případný nástup domácích," uvažoval Hübl.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín