Hlavní obsah

Vítkovice - Plzeň 3:2Vítkovice otočily duel s Plzní a přerušily její sérii výher

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. J. Sýkora 0 : 1
9. Jeřábek 0 : 2
13. Němec 1 : 2
21. Svoboda 2 : 2
22. Szturc 3 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic porazili v závěrečném utkání druhé čtvrtiny extraligy Plzeň 3:2, přestože už o dva góly prohrávali. Nedělní zápas obrátili slepenými góly Tomáše Svobody a Romana Szturce během 53 sekund v úvodu druhé třetiny. Ostravané doma s Indiány naplno zabodovali po čtyřech porážkách v řadě a utnuli i jejich aktuální šňůru čtyř výher.

Článek

V nezvyklém nedělním odpoledním termínu Vítkovice začaly malátně. Už ve druhé minutě kapitulovaly z hokejky Jána Sýkory, který zápěstím z pravého kruhu šikovně už za 11 vteřin využil plzeňskou přesilovku.

Západočeši působili v úvodní desetiminutovce daleko čiperněji. Ani jim nedalo moc práce a rychle vedli o dva góly: Jeřábek v deváté minutě obkroužil branku a zasunul puk dírou v Maxwellově rozkleku. Domácí intervence, že gól padl do vychýlené klece neobstál a ani viderozhodčí na Jeřábkově trefě neshledali nic neregulérního.

Vítkovice reagovaly výměnou brankářů a mohly se zmátořit v dlouhé přesilovce pět na tři, kterou však ihned školáckým faulem ukončil Svačina. I v početní výhodě čtyř proti třem domácí soupeře poprvé sevřeli, ale Svobodovy projektily neměly přesnost. Až když se síly na ledě srovnaly, snížil pohotovou tečí Němec. Hostům mohl vrátit dvougólový náskok Pletka, ale po závaru těsně přestřelil bránu.

Jestliže start zápasu domácím nevyšel, Indiáni do druhého dějství vstoupili ještě hůř. Za dvě střídání soupeř stihl stav úplně zvrátit. Plzeň dvakrát osudově propadla ve středním pásmu. Po přečíslení s Oleszem nejprve srovnal Svoboda a 53 sekund po něm z individuálního průniku po křídle protlačil kotouč do sítě i Szturc. Plzeň během 72 vteřin druhé třetiny přišla o vedení i gólmana Mensatora, který se při zákroku zranil a musel ho nahradit Machovský.

Domácí měli více ze hry, přesto jim po dělovce Lva musela pomoct tyčka a štěstí jim přálo i v oslabení při odraženém puku, který před zívající brankou přeskočil čepel číhajícího Simona. Vítkovice přes hubený náskok nepřestávaly být aktivní. Důležitý čtvrtý gól byl po Malcově sólu na spadnutí, ale Němec přihrávku vzduchem před prázdnou bránou minul. Kolouch ve 42. minutě Machovského zblízka jemnou tečí svého nože už překonal, ale sudí u videa gól neuznal. Machovský držel hosty dlouho nad vodou a zhatil dvě vyložené šance Vandasovi.

Plzeň v závěru přece jen ještě příležitosti k vyrovnání měla. Ale Schleiss po sólu nedokázal zasunout puk do brány a ve výborném postavení neuspěl proti Dolejšovi Simon. Závěr už hosté nezvládli takticky a Ostravané je skoro nepustili do svého pásma.

HC Vítkovice Steel - HC Škoda Plzeň 3:2 (1:2, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 13. E. Němec (Štencel, Kolouch), 21. T. Svoboda (Olesz, Klok), 22. Szturc (Kovář) - 2. J. Sýkora (Pletka), 9. Jeřábek (Balej, Kubalík). Rozhodčí: Baluška, Konc (oba SR) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 4038.
Vítkovice: Maxwell (9. Dolejš) - Čerešňák, Klok, Stehlík, Kovář, Zíb, Malec, Štencel - T. Svoboda, Burger, Olesz - Vandas, Húževka, Szturc - Huna, Roman, Svačina - E. Němec, Kolouch, Kucsera. Trenéři: Svozil a Petr.
HC Škoda Plzeň: Mensator (22. Machovský) - Kadlec, Jeřábek, Mozík, Moravčík, Kubka, Pavlíček - Johnson, Kašpařík, Pletka - Indrák, Simon, Schleiss - J. Sýkora, Lev, Kubalík - Balej, Přikryl, Hollweg. Trenéři: Michal Straka, Čihák a J. Špaček.

Reklama

Související témata: