Hlavní obsah

Vyburcovali nás skvělí diváci, liboval si litvínovský kouč Hořava

Litvínov

Hokejisté Litvínova nezaváhali ani při vstupu do třetí čtvrtiny základní části Tipsport extraligy. Z postu druhého celku tabulky zdolali Karlovy Vary 4:2, ale vůbec to neměli snadné. Nejvíc proto domácí tým těšil výsledek, protože hra navzdory tříbodovému zisku nebyla optimální.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovští fanoušci se radují z vítězství.

Článek

„Ve vyrovnaném utkání nebyl vidět rozdíl postavení v tabulce mezi oběma celky. I když se nám nedařilo, podrželi nás diváci. Nikdy jsem dosud neřekl, že by fanoušci dokázali zásadním způsobem vyburcovat svůj tým, ale tentokrát byli skvělí," tvrdil asistent litvínovského trenéra Miloslav Hořava. „Hodně nám lidi pomohli a považuji je za klíčový stupínek toho, že jsme vyhráli," nešetřil asistent komplimenty na adresu litvínovské části publika.

Severočeši zaznamenali dva góly v přesilovkách. Vítěznou trefu obstaral obránce Karel Kubát. „Kluci mi říkali, že jsem se asi nemohl dívat na to, jak se nemůžeme dostat k brance soupeře, a tak jsem to vzal na sebe. Střela nad lapačku. Vyšlo to, naštěstí tam padla," popsal Kubát stěžejní okamžik zápasu.

Kvitoval i fakt, že gólman Lukáš Horák se při svém čtvrtém extraligovém startu dočkal prvního vítězství v brance Litvínova. „Jsme rádi, že jsme ho podpořili, aby si užil výhru. Měli jsme ale během zápasu i dva záseky, kdy jsme ho nechali na holičkách. Horák však chytal dobře a bylo to v pořádku," podotkl Kubát.

Mlejnek: Opakoval se scénář z minulý kol

Karlovarští hokejisté marně usilovali o kýžený bodový příspěvek do tabulky. „Bohužel často prohráváme o gól a stejně jsme dopadli i v Litvínově, když pominu litvínovskou pojistku do naší prázdné branky. Prostě se opakoval scénář z minulých kol. Byť se hraje o body, které jsme nezískali, i přes porážku musím tým pochválit za herní projev," ohlédl se trenér Karel Mlejnek.

Připustil, že mužstvo už cítí tlak od soupeřů ze dna tabulky. „Liga je nesmírně vyrovnaná. Momentálně jsme v útlumu, pokud jde o výsledky, ale věřím, že přijde pozitivní obrat," dodal karlovarský kouč.

Souboj Litvínova s Karlovými Vary měl slavnostní úvod, protože zástupci obou klubů přímo na ledové ploše předali památeční dres brankáři Petru Fraňkovi, končícím aktivní hráčskou kariéru. Litvínovský odchovanec působil kromě mateřského týmu a Karlových Varů i v zámoří, Německu, nebo pražské Slavii. A byl součástí české reprezentace, která na MS 1996 vybojovala zlaté medaile. Nyní se věnuje v Litvínově mládeži.

Vyhrají litvínovští hokejisté v letošní sezóně Tipsport extraligy základní část?
Ano
58,5 %
Ne
41,5 %
Celkem hlasovalo 639 čtenářů.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články