Hlavní obsah

Po Vladivostoku Slavia. Z mizérie má poslední tým extraligy dostat cizinec

Praha

Hokejová Slavia už má nového trenéra. Novým koučem červenobílých se stal Slovák Dušan Gregor. Dvaapadesátiletý rodák z Trenčína naposled trénoval ruský celek Kontinentální ligy Admiral Vladivostok. Přestože si mohl sám vybrat asistenta, rozhodl se spolupracovat se stávajícím členem realizačního týmu Josefem Beránkem.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Novým trenérem hokejistů Slavie Praha byl jmenován Dušan Gregor.

Článek

Slavia je v tabulce beznadějně poslední a má za sebou sérii osmi porážek. „Jsem přesvědčený, že tým dostane s příchodem pana Gregora nový impuls. Jeho přístup k trénování a vedení mužstva je podle mě to, co Slavia v současné situaci potřebuje," komentoval trenérskou výměnu majitel Slavie Vladimír Pitter na klubových stránkách.

Dušan Gregor nahrazuje na lavičce Slavie Petra Nováka, jenž byl jmenován trenérem po odvolání Ladislava Lubiny na omezenou dobu do začátku aktuální reprezentační pauzy.

„Pokusím se udělat všechno pro to, aby se Slavia dostala tam, kam patří. Nečeká nás jednoduchá práce, chceme ji postavit na pozitivech, která tady jsou, a od toho se odrazit," vytkl si cíle na úvod svého angažmá Gregor.

Slovenský kouč začal letošní sezónu na lavičce Admiralu Vladivostok. S účastníkem KHL se v létě představil v rámci přípravy i v Edenu (Slavia zvítězila 4:2), 20. listopadu byl ale od mužstva odvolán. V Rusku působil již v předchozích dvou letech, kde v nižší VHL vedl Karagandu a Krasnojarsk.

Za sebou má rovněž čtyřleté působení ve slovenské extralize v Trenčíně a Martinu nebo dvouletou anabázi v Liberci. V sezóně 2007/08 dovedl Bílé Tygry až do semifinále, tam ale jeho tým nestačil v sedmi zápasech na později mistrovskou Slavii. Jako trenér stál rovněž na lavičce slovenského národního týmu do 20 let.

Aktivní hokejovou kariéru strávil Gregor mimo jiné i v Dukle Trenčín, kde se v sezóně 1989/90 potkal i s Josefem Beránkem. Nyní společně povedou A-tým Slavie.

Reklama

Související témata: