Hlavní obsah

Zlín začal přípravu na ledě, čeká ho éra po Čajánkovi

Zlín

S kompletním kádrem 34 hráčů začali hokejisté Zlína přípravu na ledě na nový ročník extraligy. Trenérovi Rostislavu Vlachovi se hlásily i nové posily v čele s útočníkem Martinem Cibákem z Olomouce, který je možným kandidátem na pozici nového kapitána.

Foto: Profimedia.cz

Roman Vlach slaví zlínský gól.

Článek

"Na tomto počtu hráčů je povzbudivé, že je mezi nimi nyní konkurence," řekl po úvodním tréninku kouč Vlach.

Zlín začíná éru po konci kariéry kapitána Petra Čajánka i dalšího ofenzivního lídra Petra Lešky. Zlínské čeká těžký úkol, aby zacelili mezeru po odchodu těchto opor.

"Snažíme se co nejvíce hledat hráče, kteří by mohli tu mezeru vyplnit, aby se to na té výkonnosti co nejméně ukázalo," prohlásil Vlach. Vedle zkušeného Cibáka, vítěze Stanleyova poháru s Tampou Bay z roku 2004, přišli i další slovenští forvardi - Tomáš Sýkora z Popradu a Daniel Štumpf ze Skalice.

Dalšími akvizicemi jsou útočník Tomáš Čachotský z Jihlavy a bek Aleš Holík ze Šumperku. Na zkoušce jsou zadák Karol Korím (naposledy Pardubice) nebo forvard Petr Obdržálek (Zvolen). Odešli naopak také útočníci Bedřich Köhler (Hradec Králové) a Jakub Svoboda (Pardubice).

Nový kapitán vzejde z návrhu trenérů, kteří vyberou pro hráčskou volbu tři kandidáty. Cibák by mezi nimi neměl chybět. "Je to velmi zkušený hráč, něco jako Čája (Čajánek). Má za sebou obrovské zkušenosti v NHL, KHL a ve Švédsku. Mohl by být jeden z hráčů, který by to mohl táhnout," uvedl Vlach.

V přípravě sehraje Zlín jedenáct utkání. První je čeká ve čtvrtek 6. srpna na ledě Slovanu Bratislava. "Během srpna samozřejmě sestavu zúžíme. Pro ostatní máme dojednané starty do první ligy. Chtěli bychom (na extraligu) čtyři kompletní lajny, tudíž dvacet hráčů do pole," dodal zlínský kouč.

Program přípravných utkání:
čtvrtek 6. srpna: HC Slovan Bratislava - PSG Zlín
čtvrtek 13. srpna: PSG Zlín - HC Slovan Bratislava a PSG Zlín - HK Nitra (Rona Cup v Trenčíně)
pátek 14. srpna: HK Dukla Trenčín - PSG Zlín (Rona Cup v Trenčíně)
sobota 15. srpna: PSG Zlín - HC '05 Banská Bystrica (Rona Cup v Trenčíně)
úterý 18. srpna: PSG Zlín - HC Kometa Brno
čtvrtek 20. srpna: Orli Znojmo - PSG Zlín
úterý 25. srpna: PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary
čtvrtek 27. srpna: PSG Zlín - HKm Zvolen
úterý 1. září: PSG Zlín - Orli Znojmo
čtvrtek 3. září: HC AZ Havířov 2010 - PSG Zlín

Reklama

Související témata: