Hlavní obsah

Plzeň dokonala skvělý obrat s mistrem! Sparta vyhrála v nájezdech a udržela první příčku

jsv, škvSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté pražské Sparty udrželi i po pátém kole Tipsport extraligy první příčku v tabulce. V O2 areně udolali v pátek Hradec Králové 4:3 po samostatných nájezdech, v nichž exceloval Slovák Martin Réway. V penaltovém rozstřelu se dařilo i Chomutovu, jenž zdolal Zlín 2:1 a poskočil na druhé místo. Parádní obrat předvedla Plzeň, která s mistrovským Litvínovem smazala tříbrankové manko a nakonec zvítězila 4:3 v prodloužení. Mladá Boleslav porazila doma Liberec 3:1 a utnula mu třízápasovou šňůru výher. Olomouc uspěla v Brně 3:2 po nájezdech, Pardubice si poradily s Karlovými Vary 4:3.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Plzeňský útočník Marcel Hossa (vlevo) slaví se spoluhráči vítězný gól proti Litvínovu.

Článek
Fotogalerie

Sparta chtěla odčinit poslední porážku 3:6 z Karlových Varů, což se jí nakonec podařilo. Její vítězství se ale nerodilo vůbec lehce. Pražané s Hradcem Králové třikrát prohrávali a od porážky je uchránil až v závěru třetí periody Slovinec Sabolič. V dovednostní činnosti pak zářil Réway, jenž proměnil celkem tři nájezdy a zajistil Spartě bonusový bod. Svěřenci kouče Josefa Jandače tak nadále vévodí extraligové tabulce. Aktuálně druhý Chomutov má stejně bodů, ale horší skóre.

Zvláštní pocity prožíval během zápasu zkušený útočník Východočechů Jaroslav Bednář, který v libeňské O2 areně vůbec poprvé nastoupil jako host.

Obrat Indiánů dokonal Hossa

Litvínovská Verva měla skvělý start do nové extraligové sezóny, když hned v prvním kole zdolala Zlín 4:0. Poté si však připsala tři porážky v řadě a neúspěšnou sérii chtěla v pátek zlomit na ledě Plzně.

A vše se pro ní vyvíjelo velmi dobře. Po dvou trefách Hübla a gólu Martynka těsně před druhou sirénou vedla 3:0. Jenže Západočeši předvedli ve třetí části velký zvrat. V rozmezí 44. a 56. minuty smazali tříbrankovou ztrátu, když postupně skórovali Moravčík, Kubalík a Pulpán. Indiáni nakonec dokázali výsledek zcela překlopit, když se zkraje prodloužení prosadil Marcel Hossa. Indiáni zabrali po předchozích dvou porážkách a v tabulce se posunuli na sedmé místo.

Liberec padl v Boleslavi

Mladá Boleslav přerušila Liberci jeho třízápasovou sérii výher. Střelecký účet načal ve 22. minutě bývalý hráč Bílých Tygrů Tomáš Urban. Středočechům vyšel i nástup do závěrečné dvacetiminutovky, když Lašáka překonal Jarůšek. Bulíř sice o chvíli později vrátil podještědský celek zpět do utkání, tříbodový zisk ale domácím pojistil v závěru Pacovský.

Výbornou formu nabral hned v úvodu sezóny nováček z Chomutova. Vedení nad Zlínem zařídil Pirátům v polovině střetnutí Červenka. Berani srovnali stav ve 43. minutě zásluhou Kubiše, na výhru ale nedosáhli. Napínavý duel dospěl až do samostatných nájezdů, které rozhodl v druhé sérii Michal Vondrka. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky zvítězili už počtvrté za sebou a vyhoupli se na druhou příčku za vedoucí Spartu.

Pardubice přivítaly Karlovy Vary a na tříbodový zisk zadělaly už v první polovině utkání. Po zásazích Gregorce, Divíška, Štajnocha a Ščotky vedly ve 27. minutě 4:0, přesto se v závěru strachovaly o vítězství. Energie duel pořádně zdramatizovala, přesto se prodloužení nakonec nedočkala a po čtvrté porážce v sezóně se nachází na úplném chvostu extraligové tabulky.

Cenné dva body vybojovali v Brně hráči Olomouce, které rozjásal už v 3. minutě Jergl. Kometa sice v dalším průběhu duelu stav obrátila, Valenta ovšem v 52. minutě zajistil Hanákům prodloužení. V něm branka nepadla a duel musely rozřešit až samostatné nájezdy. V nich byl jediným úspěšným exekutorem hostující Kafka.

Hokejová Tipsport extraliga, 5. kolo:
Plzeň - Litvínov 4:3 po prodl.
Branky: 44. Moravčík, 46. Kubalík, 56. Pulpán, 62. Hossa - 28. a 38. V. Hübl, 40. Martynek.
Mladá Boleslav - Liberec 3:1
Branky: 22. T. Urban, 43. Jarůšek, 58. Pacovský - 46. Bulíř.
Chomutov - Zlín 2:1 po sam. náj.
Branky: 29. Červenka, rozh. nájezd Vondrka - 43. Kubiš.
Pardubice - Karlovy Vary 4:3
Branky: 13. Gregorc, 18. Divíšek, 22. Štajnoch, 27. Ščotka - 41. a 43. Duda, 30. Marosz.
Kometa Brno - Olomouc 2:3 v sam. náj.
Branky: 28. J. Hruška, 78. V. Němec - 3. Jergl, 52. Valenta, rozh. nájezd Kafka.
Sparta Praha - Hradec Králové 4:3 po sam. náj.
Branky: 24. a rozh. nájezd Réway, 33. Kumstát, 57. Sabolič - 14. Dej, 28. Courchaine, 39. J. Kudrna.
Předehráno ve čtvrtek:
Třinec - Vítkovice 3:1

Reklama

Související témata: