Hlavní obsah

Liberec tři sekundy před koncem srazil Kometu. Vary dostaly v derby výprask

Aktualizováno

Hokejisté Liberce nadále vévodí tabulce Tipsport extraligy. Před vlastním publikem udolali v neděli Kometu Brno 3:2, když rozhodující gól vsítil pouhé tři sekundy před koncem základní hrací doby útočník Jakub Valský. Poslední Karlovy Vary prohrály v západočeském derby s Plzní vysoko 0:6. První domácí výhry v sezóně se dočkal Zlín, jenž zvítězil nad mistrovským Litvínovem 3:2 po samostatných nájezdech. Sparta vyhrála v Olomouci 3:1. Mladá Boleslav prohrála v Pardubicích 1:5. Chomutov podlehl doma Třinci 4:5 po prodloužení. Poslední zápas 14. kola mezi Vítkovicemi a Hradcem Králové se hraje ve středu 28. října od 15:30.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Jakub Valský rozhodl tři sekundy před koncem o výhře Liberce nad Kometou Brno.

Článek
Fotogalerie

Vedoucí Liberec potvrdil i proti Kometě výtečnou formu. V druhé polovině duelu sice přišel po dvou trefách Tomáše Svobody o dvoubrankový náskok, přesto další tři body do tabulky nakonec vydoloval. Tři vteřiny před vypršením šedesáté minuty totiž Krenželok naservíroval puk před branku a Valský k velké radosti publika prostřelil Čiliaka. Bílí Tygři vyhráli počtvrté v řadě, z posledních devíti utkání prohráli jediný (doma s Olomoucí 0:1).

Hokejová Tipsport extraliga - 14. kolo:
Karlovy Vary - Plzeň 0:6
Branky: 29. a 43. Johnson, 49. a 59. Kratěna, 18. Kubalík, 39. Hossa.
Zlín - Litvínov 3:2 po sam. nájezdech
Branky: 3. Kubiš, 33. Ondráček, rozh. nájezd F. Čech - 6. Smolka, 19. Frolo.
Olomouc - Sparta 1:3
Branky: 5. Herman - 16. Eminger, 44. Hrbas, 59. J. Hlinka.
Pardubice - Ml. Boleslav 5:1
Branky: 2. a 8. Nahodil, 6. Tybor, 41. Redenbach, 45. Štajnoch - 31. Pabiška.
Chomutov - Třinec 4:5 po prodl.
Branky: 18. Tomica, 42. Sklenář, 51. T. Pospíšil, 52. Červenka - 8. a 25. Polanský, 4. Orsava, 7. Rákos, 62. Irgl.
Liberec - Brno 3:2
Branky: 9. Krenželok, 21. Birner, 60. Valský - 26. a 45. T. Svoboda.
Zápas mezi Vítkovicemi a Hradcem Králové se hraje ve středu 28. října od 15:30.

Podještědský celek má před druhou Spartou v čele jednobodový náskok a navíc dva zápasy k dobru. Brňané prohráli po dvou předchozích výhrách a v tabulce figurují na pátém místě.

Indiáni dominovali v derby

Druhé západočeské derby této sezóny vyznělo jasně pro hráče Plzně. Indiáni využili v Karlových Varech před zraky 5153 diváků tři přesilovky. Dvakrát se do střelecké listiny zapsali Johnson a Kratěna, který zaznamenal 300. gól v nejvyšší soutěži. Ani na čtvrtý pokus se z bodového zisku netěšil nový kouč Peter Oremus. Energie po debaklu zůstává na chvostu tabulky. Plzeň je třetí, na vedoucí Bílé Tygry ztrácí pět bodů.

Souboj týmů z horních pater tabulky viděli fanoušci v Olomouci. Domácí Kohouti začali proti Spartě slibně, už v 5. minutě se trefil Herman. Jenže celek z Hané neudržel těsný náskok ani do první přestávky. V 16. minutě srovnal Eminger a v závěrečné části Pražané dokonali obrat. Nejprve skóroval Hrbas a necelé dvě minuty před koncem pojistil jejich výhru Hlinka.

Zlín poprvé doma vyhrál

Premiérové domácí výhry se v neděli dočkal Zlín. Litvínov v první třetině zadělal na tříbodový zisk. Těsné vedení 2:1 ale neudržel. Ve 33. minutě srovnal Ondráček, a protože další góly už nepadly, musely o vítězi rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich mířili do černého jen domácí Čech a Čachotský. Berani přerušili pětizápasovou sérii porážek a zároveň dosáhli významného mezníku, když si připsali 1000. výhru v nejvyšší soutěži.

Po třech porážkách zabrali hokejisté Pardubic. Východočeši měli proti Mladé Boelslavi skvělý vstup do utkání, když už v 8. minutě vedli po třech využitých přesilovkách 3:0. V polovině střetnutí sice zkorigoval stav Pabiška, ve třetí periodě se ale v další početní výhodě prosadil Kanaďan Redenbach a tříbodový zisk stvrdil ve 45. minutě Štajnoch. Trenér Richard Král se tak ve čtvrtém duelu od svého jemnování dočkal na střídačce Dynama první výhry.

Piráti smazali tříbrankovou ztrátu

Třinečtí Oceláři začali v Chomutově skvěle a po čtyřiceti mimutách hry drželi tříbrankový náskok. Jenže Piráti ve třetí třetině dokázali ztrátu smazat. Nejprve snížil Sklenář a poté Pospíšil s Červenkou v rozmezí 50. a 51. minuty dostali domácí obecenstvo do varu.

Oceláři si odvezli domů alespoň dva body, které jim zařídil v prodloužení Irgl. Chomutovští prohráli s Třincem v tuzemské nejvyšší soutěži již pošesté za sebou.

Reklama