Hlavní obsah

Přestřelku zvládla lépe Boleslav, Olomouc znovu udolala lídra. Série Sparty skončila

mm, škvSport.cz
Aktualizováno

Spoustu gólů, dramatických okamžiků a překvapení na úkor favoritů přineslo 23. kolo Tipsport extraligy. Lídr z Liberce podlehl v Olomouci 1:2, v úchvatné bitvě o druhou příčku udolala Mladá Boleslav hokejisty Plzně 7:6 až v samostatných nájezdech a formu hledající Třinec zaskočil na vlastním ledě rozjetou Spartu (4:2). V dalších zápasech porazil Chomutov stejným výsledkem brněnskou Kometu, Zlín potěšil své fanoušky výhrou 2:1 nad Hradcem Králové a o jediné vítězství hostů se v pátek postaraly Vítkovice v Karlových Varech (3:1). V úterní předehrávce vyhrál Litvínov 4:3 po samostatných nájezdech v Pardubicích.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Richard Jarůšek (vlevo) a Lukáš Pabiška z Boleslavi se radují.

Článek
Fotogalerie

Třinečtí prohráli pět z předchozích šesti zápasů, ale proti Spartě se jim doma daří. A znovu to dokázali. Favorita v úvodu utkání zaskočili, rychle si vybudovali třígólový náskok a vyhnali brankáře Pöpperleho z ledu. Pražané sice dokázali snížit na 2:3, ale v závěru inkasovali v oslabení počtvrté a jejich dvanáct zápasů trvající série, v níž dokázali bodovat, skončila. Oceláři doma Spartu zdolali podeváté z posledních deseti pokusů, dvěma góly se na tom tentokrát podílel slovenský útočník Vladimír Dravecký.

Skončila rovněž šňůra úspěchů Liberce, jenž předvedl jen o jedno utkání kratší bodovou sérii než Sparta. Vedoucí celek extraligy prohrál doma s Olomoucí 0:1 a proti Hanákům se znovu trápil i na jejich ledě. Brankář Branislav Konrád znovu odolával jejich pokusům, překonat ho dokázal pouze Jakub Valský, ale až v závěrečné třetině za stavu 0:2. Všechny góly pátečního souboje padly v přesilovkách.

Nesmlouvavá bitva o druhé místo v tabulce, okořeněná nakonec plným tuctem gólů v základní hrací době, se rozhořela v Mladé Boleslavi. Domácím ke třem bodům nestačilo ani čtyřgólové (!) vedení po úvodní dvacetiminutovce a později 6:2, Plzeň předvedla úžasný obrat a i zásluhou tří branek v přesilovkách si vynutila prodloužení a nakonec rozstřel, který ale k radosti domácích příznivců rozhodl Lukáš Žejdl. Bruslařský klub bodoval ve všech dvanácti domácích duelech a v tabulce se na svého dnešního soka bodově dotáhl. Na vedoucí Liberec ztrácejí oba týmy tři body, Plzeň má utkání k dobru.

Podruhé v sezóně se proti sobě postavily týmy bývalých reprezentačních trenérů Vladimíra Růžičky a Aloise Hadamczika. Výhody domácího prostředí tentokrát využili Piráti a oplatili brněnské Kometě prohru z prvního měření sil. Gólem a dvěma asistencemi přispěl k výhře Chomutova 4:2 útočník Roman Červenka, jenž si s 11 trefami a 16 přihrávkami upevnil pozici nejproduktivnějšího hráče soutěže.

Zlínu vyšel až jedenáctý pokus

Až na jedenáctý pokus se před svými fanoušky dočkali první výhry za tři body hokejisté Zlína. V úvodu neproměnil jejich bývalý útočník Antonín Honejsek trestné střílení, domácí pak v prostřední části hry dvakrát udeřili. Čisté konto pokazil skvělému brankáři Liboru Kašíkovi až v závěrečné třetině ve vlastním oslabení Jank a Berani se tak odpoutali ze dna tabulky, kam se znovu propadl mistr z Litvínova.

Do sestavy Karlových Varů se proti Vítkovicím vrátil Radek Duda, který byl minulý týden kvůli neuspokojivým výkonům dočasně vyřazen z kádru. A byl to právě kontroverzní útočník, jenž vstřelil čestný úspěch Západočechů. Vítězství vystřelil hostům Roman Szturc, jenž pouhou sekundu před první přestávkou proměnil trestné střílení. Výhru pečetil stejný hráč při závěrečné snaze domácích o vyrovnání při hře bez brankáře.

Jubilejní 1100. utkání v tuzemské nejvyšší soutěži oslavil vítězstvím kapitán vítkovického celku Jiří Burger. Před ním se to povedlo jen obráncům Františku Ptáčkovi s Petrem Kadlecem a forvardům Petru Leškovi a Janu Peterkovi.

Hokejová Tipsport extraliga - 23. kolo:
Třinec - Sparta 4:2
Branky: 3. a 58. Dravecký, 19. D. Nosek, 26. Kopecký - 29. a 32. Pech
Olomouc - Liberec 2:1
Branky: 41. Houdek, 49. Laš - 54. Valský
Zlín - Hradec Králové 2:1
Branky: 23. Popelka, 34. Veselý - 51. Jank
Chomutov - Brno 4:2
Branky: 1. Rutta, 39. V. Růžička, 44. Dlapa, 55. Červenka - 25. Dočekal, 53. L. Čermák
Mladá Boleslav - Plzeň 7:6 po sam. nájezdech
Branky: 4. a 26. Jarůšek, 18. a 25. Urban, 5. Stříteský, 13. Trončinský, rozh. sam. nájezd Žejdl - 23. a 43. Pulpán, 29. a 37. Indrák, 26. Marcel Hossa, 46. Kracík
Karlovy Vary - Vítkovice 1:3
Branky: 7. Duda - 20. (z trestného střílení) a 60. Szturc, 6. Balán
Předehráno v úterý:
Pardubice - Litvínov 3:4 po sam. nájezdech

Reklama

Související témata: