Hlavní obsah

Novgorod - Čerepovec 2:3 SNKvapil zářil v Novgorodu. V závěru vyrovnal, poté v nájezdech přispěl k výhře Severstalu

Útočník Marek Kvapil se stal ústřední postavou zápasu Kontinentální ligy v Nižném Novgorodu. Český hokejista ve službách Čerepovce v 60. minutě nejprve vyrovnal a v samostatných nájezdech pomohl Severstalu úspěšně provedenou exekucí k výhře 3:2. Velký obrat se podařil Petrohradu, který před vlastními fanoušky udolal CSKA Moskva 4:3. Dvěma góly a jednou asistencí přispěl k triumfu domácího mužstva Ilja Kovalčuk.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilja Kovalčuk

Článek

Kvapilův spoluhráč Jakub Štěpánek držel čisté konto do 28. minuty a Čerepovec vedl, pak ale domácí tým otočil na 2:1. Při power play si však brankář Torpeda Ivan Kasutin srazil 42 sekund před koncem třetí třetiny za čáru Kvapilovo nahození od zadního mantinelu, v rozstřelu pak Štěpánek vychytal oba domácí střelce a Jurij Trubačov s Kvapilem už po dvou sériích rozhodli o dalším bodu pro Severstal. Čerepovec tak ukončil sérii tří porážek.

Zápas dvou nejlepších celků soutěže vyhrál Petrohrad, který doma zvítězil nad CSKA Moskva 4:3 a připravil mu teprve druhou porážku v sezóně. Nejproduktivnější hráč ligy Ilja Kovalčuk z Petrohradu si připsal další tři body, celkem jich má po 18 zápasech na kontě už 30 (16+14), a to ještě neproměnil trestné střílení.

V domácí brance dostal před Alexandrem Salákem přednost Jevgenij Ivannikov, který na počátku druhé třetiny dostal dva góly za 63 vteřin a Petrohrad prohrával 1:3. Kovalčuk však vyrovnal a v 53. minutě rozhodl zápas Artěmij Panarin.

Kontinentální hokejová liga:
Nižnij Novgorod - Čerepovec 2:3 po sam. nájezdech (za hosty Kvapil 1+0 a rozhodující sam. nájezd)
Petrohrad - CSKA Moskva 4:3

Reklama

Související témata: