Hlavní obsah

Slovan má poprvé v historii český útok. Plechovky jako kdysi na Šejbu na něj asi létat nebudou

Bratislava

V dresu hokejového Slovanu Bratislava se v bohaté historii vystřídalo několik českých hráčů, ale až ve středečním utkání Kontinentální ligy na ledě Něftěchimiku Nižněkamsk nastoupil v jeho dresu kompletní český útok. A dá se čekat, že si spolu zahrají zase, a že na ně nebudou létat plechovky s pivem jako kdysi na jiného Čecha v dresu Slovanu - Jiřího Šejbu.

Foto: hcslovan.sk

Český útočník Slovanu Bratislava Michal Vondrka.

Článek

Společně spolu nastoupili Michal Vondrka, Václav Nedorost a Tomáš Netík. „Trenér nás dal dohromady tři Čechy. Doteď nám to ani jednomu z nás moc nešlo. Měli jsme hrát víc s pukem u nich v obranné třetině a věřili jsme, že společně něco vymyslíme,“ uvedl na klubovém webu Václav Nedorost. Druhé útočné řadě týmu se v utkání dařilo. „Jsem rád, že naše lajna přispěla k vítězství dvěma góly,“ dodal po výhře 3:1 Nedorost.

Připsal si gól a také asistenci u Netíkovy trefy. Český útok byl v konečném důsledku rozhodujícím faktorem, díky němuž se Slovanu podařilo na ledě Nižněkamsku uspět. Přispěl k tomu i další legionář, brankář Johan Backlund, který zaznamenal 21 úspěšných zákroků. Hráči Slovanu litovali, že v poslední třetině za stavu 3:0 umožnili Nižněkamsku skórovat ve vlastním oslabení a tím pokazili svému brankáři čisté konto.

Svěřenci finského trenéra Petriho Matikainena nastoupí k poslednímu utkání aktuálního tripu v pátek proti Toljati. Při současném výjezdu získali zatím 5 bodů a na ledě nováčka si chce Slovan tuto bilanci ještě vylepšit. Bratislavský klub je zatím ve své divizi na nepostupovém devátém místě, ale pouze bod za Viťazem Podolsk.

Šejbu zasáhla plechovka od piva

Po rozdělení Československa hrál ve Slovanu jako první Čech Jiří Šejba. Bratislavští diváci si ho okamžitě oblíbili, ale na ledě soupeřů to neměl lehké. „Hrál jsem hokej v několika zemích, ale nikde jsem neměl takové problémy, jako na Slovensku. Jsem ve Slovanu jediný cizinec a ještě k tomu Čech, také proto si mě diváci víc všímají,“ uvedl Šejba v dobovém rozhovoru pro deník Sme.

Nejhorší situace byla v Liptovském Mikuláši, v Košicích a v Popradu. „V Popradu to byla má nejhorší zkušenost v celé kariéře. Plnou plechovkou od piva mě trefili do hlavy. Ještě nikdy mi přilba nebyla natolik vzácná, jako v té chvíli,“ dodal český útočník.

Ve Slovanu se následně vystřídalo několik Čechů, jako byli například brankáři Radovan Biegl a Miroslav Kopřiva, útočník Marek Vorel, obránci Petr Pavlas, Marek Trončinský, Tomáš Mojžiš, Martin Škoula a další. Rovněž na střídačce Slovanu působilo několik českých trenérů. Posledním z nich byl Rostislav Čada, který na střídačce bratislavského mužstva předčasně skončil po několika odehraných utkáních aktuální sezóny.

Reklama

Související témata: