Hlavní obsah

Nashville - New Jersey 3:2 PPJágr s Eliášem na Nashville sami nestačili. Skvělý Neuvirth nezastavil Detroit

Nashville/Praha

Pouhých 11 vteřin zbývalo do výhry New Jersey na ledě Nashvillu. Predators ale po vyrovnání zápas urvali v prodloužení a přehráli Devils 3:2. Čeští hokejisté Jaromír Jágr s Patrikem Eliášem byli u obou gólů poražených. Do branky Washingtonu se vrátil Michal Neuvirth, jeho 42 úspěšných zákroků bylo však na Detroit málo.

Foto: Mark Zaleski, ČTK/AP

Obránce Nashvillu Josi vypichuje puk Ďáblovi Jaromíru Jágrovi.

Článek
Fotogalerie

Po předešlé výhře nad Dallasem tentokrát hokejisté New Jersey prodloužení nezvládli a v závodu o postupové pozice pro play off NHL zvolnili.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Skóre utkání otevřel v sedmé minutě zápasu obránce Shea Weber. Brankář Devils Schneider nedokázal rozehrát puk, který vybojovali hráči Nashvillu. Schneider se po svém pádu sice stihl vrátit do postoje, proti střele Webera však neměl nárok.

New Jersey postupně srovnávalo s domácími Predators krok. Ve druhé třetině po přihrávce Jaromíra Jágra vyrovnal Patrik Eliáš. Hutton sice puk přibrzdil lapačkou, ve své moci ho však neudržel. Skóre stihl ještě do konce třetiny otočit Jágr, který se uvolnil za bránou, vyjel do střelecké pozice a propálil puk mezi tyčí a tělem Huttona.

Devils přišli o výhru 11 vteřin před koncem zápasu. Hráči Nashvillu svírali své soupeře v útočné třetině, a když se pak dostal k odraženému puku David Legwand, neváhal a střelou z první zamířil přímo do sítě Schneiderovy branky. V prodloužení pak připravil New Jersey o bonusový bod svým druhým gólem v utkání kapitán Predators Weber.

Hodně rozčílený byl po zápase kouč Devils Peter DeBoer, když novináři nabídli paralelu s předešlým utkáním v Dallasu, kdy New Jersey soupeře také nechalo vyrovnat v samotném závěru.

„Stává se to každému," řekl DeBoer, „V rozvrhu máme 82 zápasů a stát se to může komukoliv. Vy chlapi stále hledáte nějaké tendence jako ‚oni nedokáží udržet vedení' nebo ‚oni mají problém vstřelit gól'. Víte vy co? Dejte mi pokoj. Odehráli jsme čtyři zápasy v šesti večerech a bojovali jsme tvrdě. Dnes vyrovnání předcházel nešťastný odraz," vysvětloval DeBoer rozhořčeně.

Jágr má po utkání s Nashvillem bilanci 10 bodů v posledních sedmi zápasech, Eliáš jich nasbíral osm.

Neuvirth byl na Detroit krátký

Další týmy, které balancují na hraně elitní osmičky ke smůle Devils v nočních zápasech zvítězily. Carolina přehrála na vlastním ledě St. Louis 3:1 a poskočila na sedmé místo Východní konference NHL.

Detroit, který nastoupil k 3000. domácímu zápasu v NHL, pak předčil Washington, v jehož brance po týdenní pauze nastoupil český brankář Michal Neuvirth. V přetahované nakonec i s trochou štěstí zvítězili hokejisté Red Wings. Capitals jim podlehli v samostaných nájezdech 3:4. Neuvirth kryl 6 ze 7 pokusů Detroitu, propálil ho jen Patrick Eaves.

Pavelcův Winnipeg znovu vítězný

Hráči Canucks se na led Winnipegu podívali poprvé od roku 1996. Úvodní minuty ale naznačily, že to nebude šťastný návrat. V sedmé minutě totiž domácí vedli 2:0. Na začátku druhého dějství už ale bylo skóre opět srovnané. Chvíli nato však přišla chvíle Michaela Frolíka, který si najel do mezikruží, odkud propálil brankáře Lacka.

Pravé křídlo první formace Jets vstítilo branku poprvé od poloviny ledna. V konečném účtování se po výsledku 4:3 radoval Winnipeg.

NHL:
NY Rangers - NY Islanders 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
Branky: 4. Boyle, 53. Brassard, 55. B. Richards, 60. McDonagh - 35. Okposo. Střely na branku: 37:39. Diváci: 18.006.
Carolina - St. Louis 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky: 4. Gerbe, 22. Skinner, 59. Sjomin - 10. Backes. Střely na branku: 31:28. Diváci: 16.035.
Detroit - Washington 4:3 po sam. nájezdech (0:1, 2:0, 1:2 - 0:0)
Branky: 23. Miller, 39. DeKeyser, 51. Nyquist, rozhodující sam. nájezd Eaves - 16. Chimera, 49. Wellman, 60. Ovečkin. Brankář Michal Neuvirth odchytal za Washington celé utkání, inkasoval tři branky z 45 střel a úspěšnost zásahů měl 93,33 procenta. Střely na branku: 45:29. Diváci: 20.066.
Nashville - New Jersey 3:2 v prodl. (1:0, 0:2, 1:0 - 1:0)
Branky: 7. a 62. Weber, 60. Legwand - 33. Eliáš (Jágr), 39. Jágr (Eliáš). Střely na branku: 33:26. Diváci: 17.207.
Winnipeg - Vancouver 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
Branky: 7. a 58. Setoguchi, 6. Bogosian, 27. Frolík - 11. Edler, 25. Kesler, 52. Garrison. Brankář Ondřej Pavelec odchytal za Winnipeg celé utkání, inkasoval tři branky z 26 střel a úspěšnost zásahů měl 88,46 procenta. Střely na branku: 34:26. Diváci: 15.004.

Reklama

Související témata: