Hlavní obsah

Nepozornou fanynku Chicaga trefil puk do obličeje. Po roce podala žalobu na halu

Před více než rokem navštívila první finálový zápas hokejového Stanley Cupu mezi domácím Chicagem a Bostonem, když ji na konci třetí třetiny zasáhl puk vyhozený do hlediště obráncem Jestřábů Johnym Oduyou. Nyní pětapadesátiletá doktorka Patricia Higginsová podala žalobu na arénu United Center kvůli fyzické újmě.

Foto: Profimedia.cz

Fanoušci hokejistů Chicaga Blackhawks.

Článek

Higginsová je oddanou fanynkou Chicaga, na jeho domácí zápasy vlastní již deset let dvě permanentky do rohu za jednu z branek. Když ji na konci prvního finálového klání předminulého ročníku NHL trefil puk do obličeje, odnesla to otřesem mozku a trhlinou okolo pravého oka, kterou muselo spravit dvacet stehů a následná plastická operace.

I po ní si ale stěžovala na zhoršené vidění, dokonce prý nějaký čas ztratila plnohodnotnou schopnost čichu a chuti. Teď se proto rozhodla přejít do ofenzivy. Za způsobené zranění prý nemůže její nepozornost, naopak se rozhodla zažalovat arénu United Center.

Podle jejího tvrzení jsou v hale ochranné sítě za brankami zavěšené ledabyle a měly by být umístěny i do dalších prostorů, „aby se předešlo zraněním diváků".

Přesnou sumu, kterou požaduje jako odškodné, Higginsová neuvedla. Chce ale, aby pokryla způsobené zranění, následnou bolest, ztrátu mzdy, stejně jako léčebné a soudní výlohy.

Reklama

Související témata: