Hlavní obsah

Skvělá práce, velebí Cammalleri Eliášovu chytrost. Jágr a spol. jedou a vévodí NHL

Praha

Zatímco v minulé sezóně ani po sedmi zápasech základní části NHL neměli na svém kontě jedinou výhru, letos zažívají hokejisté New Jersey zcela opačný začátek. Ďáblové po třech venkovních zápasech ještě neztratili ani bod a vyhřívají se na čele soutěže. Naposledy triumfovali 2:1 na ledě Tampy a na vítězné trefě necelých devět minut před koncem měl výrazný podíl Patrik Eliáš.

Foto: STEVE NESIUS, ČTK/AP

Hokejisté New Jersey (zcela vpravo Martin Havlát, druhý zleva Patrik Eliáš) se radují z gólu na 2:1 proti Tampě Bay.

Článek

Ve 49. minutě inkasovali gól, přišli tak o těsný náskok 1:0 a zdálo se, že psychicky bude mít navrch domácí Tampa. Jenže už za necelé tři minuty bylo všemu jinak. Velkou zásluhou dvou českých Ďáblů Martina Havláta s Patrikem Eliášem. Prvně jmenovaný přiťukl při přesilové hře do mezikruží Eliášovi, jehož teč ještě gólman Nabokov vyrazil.

Třebíčský rodák si však puk znovu našel a v obtížné pozici jej dokázal protlačit ke Cammallerimu. Pro toho už nebyl problém skórovat do odkryté branky. „Jakmile jsem uviděl odražený puk, snažil jsem se ho posunout na Mikea. Proč bych měl střílet, když byl gólman přímo přede mnou?" popisoval po zápase Eliáš.

„Skvělá práce od něho! Je to velmi chytrý hráč. Když s ním hrajete, poznáte, jak předvídá. Už dopředu vidí, co se za chvilku stane," chválil svého parťáka Cammalleri, letní posila New Jersey z Calgary, která v prvních třech zápasech sezóny zaznamenala už čtyři branky.

I díky němu tak Devils zatím nechybí góly od Jaromíra Jágra. Česká legenda sice na svůj premiérový gól v nové sezóně stále čeká, i přesto je ale na ledě vidět. Proti Tampě strávil na ledě přes sedmnáct minut, dostal se ke dvěma nebezpečným protiútokům a tradičně vymýšlel přesilovkové akce.

„Právě hra našich formací v přesilovkách a oslabeních byla dnes rozhodujícím faktorem. Tampa má dobré mužstvo a věděli jsme, že to bude těsný zápas. Kluci bojovali, aby to zvládli a odehráli dobrý zápas," pochvaloval si trenér Ďáblů Pete DeBoer. A vyzdvihl gólmana Coryho Schneidera.

Ten pochytal 26 střel Blesků a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. „Cory předvedl několik skvělých zákroků, hlavně na začátku zápasu, které nám daly šanci se rozjet. Jako tým jsme ukázali velkou vůli a odhodlanost," těšilo DeBoera.

Reklama

Související témata: